Home Blogs 5 Tips om op kantoorartikelen te besparen

5 Tips om op kantoorartikelen te besparen

1251
DELEN
5 Tips om op kantoorartikelen te besparen

Bedrijfsvoering is al duur genoeg. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden, die dit proces een stuk voordeliger maken. Bezuinigen op de kleinste details kunnen reeds een grote impact hierin maken. Het is zeker verstandig om de begroting voor aanschaf van kantoorartikelen onder de loep te nemen, want vaak is hierin nog veel winst te behalen. Van dezelfde artikelen kun je vaak even zo gemakkelijk goedkopere varianten krijgen en dan is het zonde als hier een groot deel van je winst onnodig aan op gaat. Er zijn 5 tips te benoemen die je kunnen helpen op kantoorartikelen te besparen.

1 Goedkopere inktcartridges

Goedkope printers vragen vaak om dure inktcartridges. Het kan hierdoor voordeliger zijn om een duurdere printer aan te schaffen en dan te besparen op de kosten voor de cartridges. Tegenwoordig zijn er bovendien tal van huismerken die eenzelfde soort cartridges aanbiedt voor en aanzienlijk lagere prijs. Soms is deze wel tot 70% goedkoper dan de originele variant die vanuit de fabrikant wordt aangeboden. De fabrikant is hier begrijpelijkerwijze niet blij mee, maar om de kosten voor je bedrijf te drukken is het zeker geen slechte keuze. De kwaliteit doet namelijk geenszins onder op de duurdere variant. Een Inktcartridge gaat bovendien vaak langer mee, omdat er meer inkt in de cartridge zit.

2 Groot inkopen

Een andere manier om te besparen op kantoorartikelen is door deze groots in te kopen. Hoe meer je van bepaalde producten koopt in een enkele aankoop, des te voordeliger het zal zijn. Vaak geldt dit reeds per artikel, waarbij een pak voordeliger is dan een los exemplaar. Door meerdere artikelen tegelijkertijd te kopen, kun je vaak nog rekenen op extra aanbiedingen, kortingen en voordelen. Het bedrijf waar je deze koopt, zal je aankoop waarderen en hier meer voordeel in bieden.

3 Denk groen

Een belangrijke manier om te besparen, is door te kiezen voor artikelen die bijdragen aan een goed milieu. Zeker wat betreft verlichting is hier veel winst te behalen. Je kunt kiezen voor Ledverlichting voor lampen op bureaus, hallen en toiletten. Zo krijg je veel licht dat weinig verbruikt en duurzaam is in gebruik en dus langer meegaat. Je hoeft dus ook minder snel een dergelijke investering opnieuw te maken. Op jaarbasis zul je hier de voordelen van gaan merken.

4 Hergebruik artikelen

Om nog zuiniger om te springen met kantoorartikelen, kun je bekijken hoe je deze kunt hergebruiken. Zo kun je oud papier hergebruiken als kladpapier of oude dozen van toiletrollen als mogelijkheid voor het opslaan en bewaren van spullen. Je kunt zo heel veel dingen opnieuw een taak geven, zonder dat je hiervoor nieuwe originele artikelen hoeft aan te schaffen. Je voorkomt zo onnodige verspilling en onkosten.

5 Toners tijdig aanschaffen

Door tijdig nieuwe toners aan te schaffen, voorkom je dat je misgrijpt en kosten moet maken waarbij de prijs hoger uitvalt dan de bedoeling was. Door hier tijdig op te letten, kun je vaak ook profiteren van kortingsacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here