Home Blogs 5 tips om je wifi te verbeteren voor je thuiskantoor

5 tips om je wifi te verbeteren voor je thuiskantoor

2372
DELEN
wifi

Het zal vrijwel niemand ontgaan zijn dat er in de afgelopen jaren veel zzp’ers bij zijn gekomen. Velen van hen werken met een kantoor aan huis. Maar ook steeds meer werknemers werken (deels) vanuit huis. Een goede internetverbinding is daarbij cruciaal. Met name de draadloze wifi verbinding. De wifi is lang niet overal optimaal. Daarom geven we 5 tips om je wifi te verbeteren voor je thuiskantoor.

1. De juiste internetaansluiting

De internetaansluiting van je huis vormt de basis van je verbinding in huis. De meeste providers bieden een internet en televisie abonnement. Daarbij is van belang dat je kiest voor voldoende snelheid. Op veel plaatsen in Nederland is er een glasvezelverbinding beschikbaar. Daarvan liggen de snelheden minimaal boven de 50 Mbps, terwijl 100 Mbps al de standaard lijkt. Dat is met de juiste apparatuur prima voor een goede wifi verbinding. Niet overal is er glasvezel en een dergelijke snelheid beschikbaar. Informeer dan bij je provider wat er wel mogelijk is. Voor een goede wifi verbinding is minimaal 20 Mbps nodig.

2. Bepaal waar je de wifi het meest gebruikt

In huis is het van belang waar je het draadloze internet het meest gebruikt. De kamer waar je je thuiskantoor hebt, is er één van. Maar ook daar waar je veel zit, zul je veel gebruik maken van de wifi. Op die plaatsen is het belangrijker dat je een goede verbinding hebt. Houd daarbij rekening met de positie van de router. Deze staat normaal gesproken op de plaats waar de communicatiekabel het huis binnenkomt. Dit kan namelijk ver van de plaatsen zijn waar jij het meest gebruikt maakt van draadloos internet.

3. Plaats een repeater

Een repeater is een wifi-ontvanger en zender in één. Het signaal wordt dus versterkt, daarom worden repeaters ook wel versterkers genoemd. De plaats van een repeater is belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat vloerverwarming het draadloze signaal verstoord? Plaats repeaters daarom zodanig dat je tussen de buizen door, het signaal ontvangt. Wil je op iedere verdieping een goed signaal? Dan kun je een repeater ook op iedere verdieping plaatsen en eventueel aansluiten d.m.v. een netwerkkabel. Met de juiste instelling nemen je apparaten steeds het sterkste signaal over.

4. WPA2 beveiliging gebruiken

Met name oudere routers staan ingesteld op een WPA of WEP beveiliging. Ook nieuwe routers kunnen dit nog als standaard hebben. Maar de WPA of WEP beveiligingen zijn inmiddels al verouderd. De manier van beveiligen zorgt namelijk voor veel snelheidsverlies. Configureer je modem daarom met een WPA2 beveiliging als je de internetsnelheid wilt verbeteren.

5. Kies indien nodig een ander kanaal

Wifi signalen kunnen op meerdere kanalen worden uitgezonden. Normaal gesproken is dit een kanaal tussen 1 en 13. In principe kan iedere kanaal worden gebruikt, voor de ontvangende apparaten maakt dit niet uit. Maar vrijwel iedere router staat standaard ingesteld op kanaal 6. Dus de modems van je buren zitten daar waarschijnlijk ook op. Wijzig daarom het kanaal naar een andere nummer. Want als iedereen op hetzelfde kanaal signalen verstuurd, kan dit ook tot snelheidsverlies leiden.

Een goede internetverbinding is cruciaal voor je kantoor. Steeds meer apparaten maken gebruik van een draadloos signaal. Daarom is een wifi verbinding belangrijker dan ooit. M.b.v. de bovenstaande tips kun je de internetverbinding in je huis of kantoor eenvoudig verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here