Home Lifestyle 5 tips om je baankansen te vergroten

5 tips om je baankansen te vergroten

798
DELEN
5 tips om je baankansen te vergroten

Ben je op zoek naar een andere baan? Bijvoorbeeld omdat je nu zonder werk zit of omdat je een stap hoger op de carrièreladder wilt klimmen? De kansen die je hebt op de arbeidsmarkt zijn van meerdere factoren afhankelijk. De opgedane werkervaring speelt bijvoorbeeld een rol om je baankansen te vergroten. Er zijn echter ook factoren die je op dit moment zelf in de hand hebt om meer kans te maken op de arbeidsmarkt. Als je op zoek bent naar een andere baan komen onderstaande tips van pas.

1. Kies een opleiding die arbeidsmarktperspectief biedt

Om je baankansen te vergroten, is het aan te raden een opleiding te kiezen die arbeidsmarktperspectief biedt. Het maakt daarbij niet uit of je aan het begin van je loopbaan staat of al langer met je carrière bezig bent. Tegenwoordig staat een leven lang leren centraal en is het blijven opdoen van kennis belangrijk. Een van de branches die een gunstig arbeidsmarktperspectief biedt, is de marketingsector. Een master marketing management biedt dan ook uitstekende uitzichten op een baan als marketingmanager. Ben je werkzaam op het gebied van softwareontwikkeling? In dat geval vergroot een scrum master opleiding je baankansen. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die overstappen naar agile werken op basis van scrum.

2. Vergroot je netwerk

Een groot deel van de vacatures krijgt invulling vanuit een netwerk van een persoon. Daarom is het belangrijk om te gaan netwerken. Laat iedereen in je omgeving weten dat je een baan zoekt. Wees daarbij ook actief op LinkedIn en schrijf je in bij detacheringbureaus, recruiters en andere bemiddelingsbureaus.

3. Update je cv

Update je cv

Geef je cv een update als het al lang geleden is dat je hebt gesolliciteerd. De kans is groot dat er werkervaring is bijgekomen en misschien heb je ook cursussen gevolgd. Uiteraard is het aan te raden om je cv voor zover mogelijk aan te laten sluiten op de eisen in de vacature.

4. Zorg dat je referenties krijgt

Het is ook belangrijk dat je zorgt dat je referenties krijgt. Dat maakt een goede indruk als je gaat solliciteren. Vraag bijvoorbeeld via LinkedIn aan voormalige werkgevers of zij een referentie willen geven.

5. Check je profielen op social media

Als laatste tip is het aan te raden om je profielen op social media even te checken. De kans is groot dat je toekomstige werkgever je profielen bezoekt. Het is overigens ook mogelijk om je profiel op privé te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here