DELEN

Als je op zoek gaat naar nieuw personeel zijn er gelukkig veel mogelijkheden om de werknemer te vinden die bij jouw bedrijf past. Maar sommige mensen vinden deze zoektocht behoorlijk lastig. Hoe pak je het aan, zeker in deze tijden waarin goed opgeleid personeel moeilijk te vinden is? Er zijn veel factoren om rekening mee te houden en uiteindelijk wil je wel iemand die in je team past en de juiste kwalificaties heeft. Daarom geven we je 5 tips om de juiste werknemer te werven.

  1. Allereerst is het belangrijk uit te vinden wie je eigenlijk zoekt. Dit kun je uitwerken in een functieprofiel. Hoe gedetailleerder dat is, hoe beter je weet wat je wilt en hoe groter de kans dat je die werknemer ook kunt vinden. Je kunt je zoektocht daarop aanpassen.
  2. Maak gebruik van digitale netwerken: Facebook, LinkedIn en Twitter. Zet je vacature op je netwerk en maak gebruik van het feit dat je boodschap hiermee snel en eenvoudig verspreid wordt. Nadeel van deze laagdrempelige methode is dat je ook reacties kunt krijgen van ongeschikte kandidaten. De kans hierop kun je verkleinen door duidelijk het functieprofiel uit stap 1 te vermelden.
  3. Maak bij opleidingen bekend dat je stagiaires zoekt. Als een stagiaire ervaring opdoet in jouw bedrijf, heb je kans dat ze, na hun stage, interesse hebben om bij je in dienst te gaan. In eerste instantie heb je iemand die nog veel moet leren, maar ook niet veel kost. Daarna is de voormalig stagiair een werknemer die het bedrijf al goed kent en jij weet al wat je in huis hebt.
  4. Zet de vacature op betaalde advertentiesites. De investering kan aanzienlijk zijn, maar je bereikt een groot aantal werkzoekenden. Ook hier is het belangrijk een duidelijk functieprofiel te vermelden en tevens een goede beschrijving van je bedrijf en de werksfeer.
  5. Schakel een recruitment bureau in. Deze zijn gespecialiseerd in het vinden van geschikt personeel, hebben een groot netwerk en nemen je een hoop werk uit handen. Het kan de zoektocht naar een goede werknemer aanzienlijk verkorten omdat ze in hun database gericht kunnen zoeken naar wat jij nodig hebt.

Nu de economie weer aantrekt merken we dat personeel moeilijker te vinden is. Potentiële werknemers hebben meer keuze in waar ze kunnen gaan werken. Gelukkig zijn er meerdere methodes om een goede kandidaat te vinden. Als je dit goed aanpakt heb je straks een vakkundige medewerker die goed in je team past, zijn werk uitstekend doet en tevreden is met zijn nieuwe baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here