Home HR 5 tips om fitter en gezonder op de werkvloer te staan

5 tips om fitter en gezonder op de werkvloer te staan

1676
DELEN
5 tips om fitter en gezonder op de werkvloer te staan

Elke ochtend vroeg opstaan is voor veel mensen geen pretje. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je je toch fitter en gezonder voelt in de ochtend. Niet alleen in de ochtend kun je profijt hebben van de tips, maar ook de rest van de dag kun je je lekkerder voelen.

1 Douchen

De meeste mensen stappen bij het opstaan meteen onder de douche. Douchen helpt erbij om goed en fit wakker te worden. Door nog even te relaxen onder de douche, word je op een rustige manier goed wakker. Door douchen voel je je schoon en fris. Een schoon en fris gevoel kan je een goed gevoel geven voor de rest van de dag. Het kan verder ook nog meehelpen om te kiezen voor leuke tegeltjes en andere badkameraccessoires. Tegeldepot.nl verkoopt een heleboel leuke tegeltjes, waardoor je meteen in een goede stemming komt.

2 Vitamine C

Vitamine C zorgt voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het ook voor een goed functionerend zenuwstelsel, gezonde botten en tanden. Vitamine C kan er ook voor zorgen dat je lekkerder in je vel zit. Door voldoende vitamine C op te nemen in het lichaam, voel je je dus een stuk fitter. Dit kan bijdragen aan je carrière. Als je je goed voelt, zul je het waarschijnlijk ook beter doen op je werk. Volwassenen hebben ongeveer 75 milligram aan vitamine c per dag nodig. Dit kun je voornamelijk uit fruit halen. Maar als je dit niet redt, kun je ook extra supplementen nemen.

3 Een goede nachtrust

Dit klinkt misschien als een inkoppertje, want slaap is voor veel dingen goed. Maar een goede nachtrust kan goed bijdragen aan een fitter en gezonder gevoel op de werkvloer. Na een goede nacht slaap, voel je je vaak uitgerust en heb je zin in de dag. Een tip om je nachtrust te verbeteren, is een slaapritme aan te nemen. Ga daarbij iedere avond rond dezelfde tijd naar bed en sta ook op een specifiek tijdstip weer op. Hierdoor krijg je een bepaalde regelmaat en went je lichaam aan het slaapritme.

4 Ontbijten

Een andere tip die kan bijdragen aan een goed gevoel is ontbijten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd op een dag. BIj het ontbijt vul je namelijk al je voedingswaarden weer aan, die je nodig hebt na een nacht slapen. Wat daarbij nog wel belangrijk is, is dat je ook de tijd neemt om te ontbijten. Pak dus niet nog snel even een appel en stap op de fiets, maar neem echt de tijd om een bakje granen met fruit en kwark te eten bijvoorbeeld. Met een goed ontbijt zul je minder snel weer honger krijgen en blijf je langer geconcentreerd.

5 Sporten

Veel mensen kiezen ervoor om voor het werk te gaan sporten. Door vroeg in de ochtend een rondje te rennen, krijg je een hoop energie. Deze energie kun je dan weer gebruiken op de werkvloer. Sporten heeft een positief effect op je humeur, energie en je fitheid. Het is daarbij niet nodig om meteen uren te gaan zwemmen, maar een korte yogasessie van 10 minuten is al voldoende om je de rest van de dag goed te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here