Home Blogs 5 tips om file naar het werk te vermijden

5 tips om file naar het werk te vermijden

1217
DELEN
5 tips om file naar het werk te vermijden

Woonwerkverkeer is nu eenmaal niet te vermijden. Dus zou je denken dat je ook de dagelijkse uurtjes in de file, zowel heen als terug, moet accepteren. Dat is gelukkig niet het geval, want je kunt er van alles aan doen om juist niet in de file te hoeven staan. Wie een beetje slim is kan dit verzorgen.

1. Motor

Haal je motorrijbewijs. Op de motor glip je namelijk overal zo tussendoor. Dat is dus wel zo gemakkelijk. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je goed op je eigen veiligheid blijft passen je weet immers maar nooit. Een geschikte motorhelm is in ieder geval van groot belang, maar ook de rest van je outfit mag je zeker niet onderschatten als je hiervoor kiest.

2. OV

Het is eigenlijk gewoon een open deur natuurlijk. Als je niet in de file wilt staan, waarom ga je dan niet gewoon met de bus of met de trein? Er zijn talloze zaken die niet goed zijn aan te voeren, maar één ding is zeker, van files heb je geen last als je op deze manier reist. Dat is ook veel waard.

3. Fiets

Afstanden tot ongeveer 30 a 35 kilometer zijn prima met de fiets te doen. Een argument dat het in de winter te koud is, houdt natuurlijk ook geen steek. Door de beweging zal je het zeker warm krijgen. Je hoeft ook niet eerder op, want met files doe je er minstens even lang over om op je bestemming te komen.

4. Thuiswerken

Als je niet in de file wilt staan om naar kantoor te gaan, haal dan je kantoor naar huis. Er verschijnen regelmatig onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat als elke dag een bepaald percentage werknemers zou thuiswerken, de klachten met betrekking tot het verkeer direct zouden verdwijnen. Dit is dus zeker het proberen waard.

5. Flexibel werken

Als thuiswerken niet mogelijk is, probeer dan in ieder geval flexibel te werken. Van 10 tot 6 in plaats van van 9 tot 5 bijvoorbeeld. Wanneer dit meer toegepast zou worden, zou de drukte meer verspreid kunnen worden en zullen de spitspieken verdwijnen. Dit kan dus heel goed werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here