Home Blogs 5 tips om de batterij van je telefoon beter op te laden

5 tips om de batterij van je telefoon beter op te laden

1584
DELEN
5 tips om de batterij van je telefoon beter op te laden

De meeste telefoon batterijen gaan nog geen dag mee. En er is niets zo vervelend als wanneer je telefoon ineens uitgaat middenin een gesprek. Super irritant natuurlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig al telefoons te koop met een batterij die maar liefst drie dagen lang meegaat. Maar voor de minder gelukkigen onder ons is er een aantal slimme tips. Daarmee kun je de levensduur van je opgeladen batterij tot wel twee keer toe mee verlengen. Reden genoeg dus om even uit te proberen!

Laad je telefoon niet tot 100% op

Je batterij gaat veel langer mee wanneer je hem niet tot 100% oplaadt. Vaak laten we de telefoon ook nog lang nadat de 100% is bereikt in de lader zitten. Zo blijft er spanning op de batterij en dat bevordert de prestaties niet. Maak er daarom een gewoonte van om hem op tussen de 80 en 90% uit de lader te halen. Zo warmt je batterij niet op en gaat hij veel langer mee.

Laad de batterij de eerste keer volledig op

Heb je net een nieuwe telefoon of batterij? Dan is het advies anders. In dit geval laad je hem wel volledig op. Zo bevorder je de levensduur van de accu. Zet je toestel ook uit tijdens het opladen. Gebruik je je telefoon tijdens het opladen dan verslechtert de conditie van je accu. Het kan op zich ook weer niet zo heel veel kwaad. Maar wil je het optimale voor je batterij, dan kun je dit beter niet doen.

Laad je telefoon op wanneer hij op 30-40 % is

De meesten van ons wachten tot de telefoon ineens uitgaat. Ook geen goed idee. Je kunt je accu het beste opladen wanneer deze op 30-40% is. Waarom? Dat kost minder energie, oftewel gaat makkelijker waardoor je batterij langer meegaat. Ook een goede gewoonte om te aan te leren. Zo valt je telefoon nooit meer uit tijdens een belangrijk gesprek.

Een goede kwaliteit lader

Geen enkele lader gaat natuurlijk een leven lang mee. Na wat enthousiast in- en uitpuggen komen er al snel wat scheurtjes in je kabel. Ook laten we oplaadkabel regelmatig ergens liggen. Vaak kopen we dan de allergoedkoopste lader. Dat is geen goed idee. Koop altijd een goede kwaliteit batterij-oplader want die is het beste voor je batterij. Zo gaat je batterij veel langer mee en laad je hem maximaal op. De goedkopere versies oplader werken wel, maar hebben een negatieve uitwerking op je batterij.

Geen hele nacht aan de oplader

Het is natuurlijk heel praktisch, want zo vergeet je je telefoon niet op te laden. Ook weet je zo zeker dat je telefoon de volgende dag is opgeladen. Maar voor je batterij is het funest om je telefoon een hele nacht aan de oplader te plaatsen. Maak er een gewoonte van om je batterij in de ochtend wanneer je wakker wordt even op te laden. Totdat je de deur uit gaat, heb je daar meestal wel voldoende tijd voor. Laad hem ook een aantal keer per dag kort even op in plaats van een keer lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here