DELEN

Als je een eigen onderneming hebt, ontkom je er niet aan. Zo nu en dan zal je naar de beurs moeten, om je bedrijf zo goed mogelijk te promoten. Wanneer je op de beurs staat, is het zaak dat jouw beursstand zo goed mogelijk is ingericht. Hoe zorg je ervoor dat jouw beursstand opvalt en net dan beetje extra heeft in vergelijking met de vele andere die er ook staan? Hieronder volgen 5 tips om dit waar te maken.

  1. Overdrijf niet

Deze eerste tip lijkt heel vanzelfsprekend, maar in de praktijk zie je toch dat het hier vaak mis gaat. Ondernemers willen zo graag dat hun beursstand opvalt bij de bezoekers, en ze daarom de inrichting overdrijven. Vaak behalen ondernemers hiermee echter juist het tegenovergestelde effect dan wat ze wilden. Overal waar té voor staat is overdreven en dus niet goed. Zorg ervoor dat je beursstand rustig oogt, en professioneel en modern overkomt. Hiermee trek je meer bezoekers dan met een beursstand met allerlei toeters en bellen.

  1. Zorg voor een mooie presentatiemuur

Een presentatiemuur is onmisbaar bij een goede beursstand. Op de presentatiemuur wordt de hele onderneming samenvattend afgebeeld, zodat bezoekers in één oogopslag een idee hebben waarvoor de betreffende onderneming staat. Het is daarom dus ook erg belangrijk dat deze presentatiemuur professioneel overkomt en dat er daarnaast alle relevante informatie op vermeld wordt. Zorg dat er niet teveel tekst op de presentatiemuur staat, een afbeelding is veel makkelijker en sneller te verwerken voor een bezoeker. Daarnaast kun je, als je de juiste kleuren en afbeeldingen gebruikt, zorgen voor veel sfeer in de beursstand met een mooie presentatiemuur.

  1. Rollup Banners

Ook Rollup Banners zijn niet te missen bij een goede beursstand. Rollup Banners zijn wat kleiner dan een echte presentatiemuur. Rollup Banners zijn een soort van grote posters die op een houder staan. Voor op een beurs zijn deze dus ideaal, want een Rollup Banner kun je buiten de beursstand plaatsen. Zo kunnen mensen van een afstand alvast een voorproefje krijgen van wat jouw onderneming in huis heeft. Een Rollup Banner moet dus mensen naar jouw beursstand lokken. Zorg dan dus ook voor een professionele doch opvallende Rollup Banner van goede kwaliteit. Een Rollup Banner kun je door veel bedrijven professioneel laten bedrukken. Zo kun je bijvoorbeeld ook online de roll-up banners maken en bestellen.

  1. Zorg voor voldoende zitplaatsen

Voldoende zitplaatsen zijn ook erg belangrijk. Vaak komen mensen voor hun ontspanning naar een beurs, dus meestal hebben mensen er geen zin in om uren op hun benen te staan en rond te lopen. Daar komt bij dat als mensen interesse hebben in jouw onderneming, ze vaak een hele tijd rondom de beursstand verblijven om informatie op te doen. Het is dan dus wel zo netjes en klantvriendelijk om je potentiele klanten een fatsoenlijke zitplaats aan te bieden.

  1. Bied wat aan

Als laatste is het een tip om zeker wat aan te bieden, zodat de bezoekers je ook daadwerkelijk herinneren. Zorg dus voor flyers en zakenkaartjes, zodat mensen gemakkelijk weer contact met jouw onderneming kunnen opnemen. Ook zijn bepaalde accessoires vaak leuk, denk bijvoorbeeld aan pennen of potloden met jouw bedrijfsnaam erop. Om een goede indruk te maken en je bezoekers zo veel mogelijk op hun gemak te stellen, is het een goede tip om een hapje en een drankje aan te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here