Home Blogs 5 tips bij het beleggen

5 tips bij het beleggen

1152
DELEN
5 tips bij het beleggen

De rente op spaarrekeningen begint steeds meer af te nemen, waardoor het steeds minder aantrekkelijk wordt om je gehele vermogen op een spaarrekening te bewaren. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld om te gaan beleggen. Het beginnen met beleggen kan lastig zijn, omdat je eigenlijk niet zo goed weet waar je mee bezig bent. Toch zijn er een aantal tips die je kunnen helpen als je wil beginnen met beleggen.

1 Beleggen met geld wat je niet direct nodig hebt

Als je gaat beleggen, moet je er rekening mee houden dat je dat geld voor een langere tijd kwijt bent. Denk hierbij aan een periode van rond de 10 tot 20 jaar, maar minder zou eventueel ook kunnen. Beleggen kun je bijvoorbeeld doen om je pensioen aan te vullen, dus beschouw beleggen dan ook als een proces voor op de lange termijn.

2 Laat je niet afschrikken

Bij beleggen kan het voorkomen dat er ineens een dip voor de deur staat. Dat wil zeggen dat je geld een stuk minder waard is dan je in eerste instantie had verwacht. In dat geval moet je niet schrikken, want over een paar maand kan het er al weer heel anders uitzien. Probeer daarom niet meteen in de stress te schieten, maar besef je dat alles anders kan zijn over een aantal jaar.

3 Hulp bij het beleggen

Gelukkig zijn er inmiddels een heleboel beleggingsadviseurs. Deze personen helpen je bij het juiste doel vinden voor je beleggingen. Het is namelijk niet meteen logisch welk doel het beste bij je past. Daarom kan een beleggingsadviseur je erg goed helpen in deze situatie. Bij Besmartib.nl weten ze precies hoe ze je het beste kunnen helpen in een lastige situatie.

4 Beleg elke maand een klein beetje

Een handige manier voor beleggen is om elke maand een klein bedrag over te maken. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je het geld ineens weer nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld elke maand een 10tje overmaken, maar kun je die 10 euro niet gemakkelijk terug krijgen. Op deze manier is sparen heel erg makkelijk, want je kan jezelf niet voor de gek houden.

5 Spreid je beleggingen

Bij het beleggen kun je er beter voor kiezen om je geld in meerdere organisaties of doelen te steken. Door alles naar één specifiek doel te storten, raak je heel afhankelijk van dat doel. Als je je geld gaat spreiden over bepaalde zaken heb je meer kans om later hoge ogen te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here