Home Blogs 5 tips bij het aanschaffen van een nieuwe printer

5 tips bij het aanschaffen van een nieuwe printer

1437
DELEN
5 tips bij het aanschaffen van een nieuwe printer

De aanschaf van een nieuwe printer is vaak een flinke investering. Belangrijk dus om even wat langer bij stil te staan. We kijken vaak alleen maar naar de functionaliteit en prijs. Maar wist je dat er een andere component veel belangrijker is? De cartridges. Vaak kun je voor weinig geld een nieuwe printer aanschaffen, maar stopt deze printer ermee wanneer één van de cartridges leeg is. En dan kun je niet meer printen tot je een nieuwe plaatst. Ook gebruiksgemak is natuurlijk zeer belangrijk. Bij sommige printers moet je elke keer weer opnieuw de handleiding bekijken voor sommige handelingen. Zeker niet handig wanneer je hem op kantoor als bedrijfsprinter wilt gebruiken. Daarom geven we je vandaag even de 5 belangrijkste tips om op te letten wanneer je een printer gaat kopen.

De functionaliteit

Printers vandaag de dag kunnen naast printen nog veel meer. Naast zwart-wit prints kunnen de meeste printers ook in kleur printen. Ook kun je ermee scannen, kopiëren, faxen en e-mailen. En sommige printers kunnen ook goede kwaliteit foto’s printen en op A3 papier printen. Voor al deze functies koop je een all in one kopieerapparaat. Ben je op zoek naar een kantoorprinter? Bedenk dan zeker even waar je de printer allemaal voor wilt gaan gebruiken. En wist je dat je printers ook kunt huren? In sommige gevallen is dat zeer interessant.

Het gebruiksgemak

Sommige printers kunnen heel veel, maar zijn zeer ingewikkeld in het dagelijks gebruik. Gebruiksgemak is dus zeker een aandachtspunt om goed op te letten wanneer je een printer koopt. Kun je de meestvoorkomende taken uitvoeren met één druk op de knop of moet je zes verschillende handelingen uitvoeren die je daarna direct weer vergeten bent? Dit zorgt voor ergernis en kost ook veel extra tijd. En die tijd hebben we meestal niet.

De printkwaliteit

Is een hoge printkwaliteit voor jou belangrijk? Verdiep je dan ook zeker even in de afdrukprestaties. Je zou denken dat elke printer goed print. Niets is helaas minder waar. Dat je niet met elke printer foto’s kunt afdrukken, wist je misschien wel. Maar sommige printers drukken niet eens een gewoon zwart-wit document fatsoenlijk af. Je vindt diverse tests inzake de afdrukprestaties van printers online. Bekijk deze zeker even voordat je een printer gaat kopen.

De kosten per afdruk

De printer zelf is misschien niet zo duur, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de kosten per afdruk. Die worden vooral bepaald door de cartridges en hoe lang deze meegaan. Voor een gewone zwart-wit pagina lopen de kosten per afdruk uiteen van 0,01 tot 0,08 cent per pagina. Bij kleur is dat 0,10 tot 0,35 cent en voor foto’s 0,70 tot 2,50 euro.

Laptop, Ipad, PC en netwerk

Misschien wil je af en toe op een andere plek printen of vanaf een ander apparaat? Of wil je met meer mensen in huis gebruik maken van dezelfde printer? Dan is het belangrijk dat je de printer eenvoudig en snel kunt aansluiten op het netwerk. Of dat je een draadloze wifi verbinding hebt in je printer. Niet bij elke printer werkt deze aansluiting even goed. Bekijk dus zeker even de online tests over dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here