Home Blogs 5 signalen die wijzen op de behoefte aan werkverandering

5 signalen die wijzen op de behoefte aan werkverandering

1720
DELEN

Als je het goed naar je zin hebt op je werk, dan heb je natuurlijk totaal geen reden om naar een andere baan te gaan zoeken. Je wordt leuk betaald, je hebt fijne collega’s, een goede band met je werkgever en je vindt het werk zelf ook nog eens leuk om te doen. Geen wolkje aan de lucht. Toch krijgen veel mensen op enig moment te maken met wat hindernissen op de baan. Ineens gaan er dingen tegenstaan of voelt het niet meer zo goed als het ooit gedaan heeft. Hieronder vind je 5 signalen die aangeven dat het echt tijd wordt om ander werk te gaan zoeken.

1. Je praat niet over je werk

Iedereen die het goed naar de zin heeft op het werk vertelt hier graag over. Als iemand vraagt waar zij werken, dan noemen zij met trots de functie en het bedrijf. Vraagt iemand je waar je werkt en merk je dat je niet meer zo blij bent om met andere mensen te delen wat je doet en waar je dit doet, dan is het tijd om een andere baan te gaan zoeken. Als je niet meer trots kunt zijn op wat je het grootste deel van je dag doet, dan is het beter om er zo snel mogelijk mee te stoppen.

2. Slechte band met een leidinggevend

Een goed contact met je leidinggevende is belangrijk. Dit is de persoon met wie je het meest te maken hebt. Daarnaast is het ook de persoon die jou functioneren en je werkzaamheden moet beoordelen. Als je niet goed (meer) overweg kunt met je leidinggevende, dan is het goed om naar verandering te gaan zoeken. Een slechte band met je leidinggevende zorgt er namelijk vrijwel altijd voor dat je geen zin meer hebt in je werk. Dit gevoel wordt alleen maar sterker naar mate de tijd vordert.

3. Er zijn geen uitdagingen meer

Iedere dag ziet er hetzelfde uit. Werkzaamheden waar je vroeger nog uitdagingen in kon zien en plezier aan beleefde lijken ineens een simpele verspilling van je kostbare tijd. Je begint je gewoonweg een beetje te vervelen, gewoon omdat elke dag er hetzelfde uitziet. Ook dit gevoel wordt alleen maar sterker. Steeds meer zaken op het werk zullen je tegen gaan staan, waardoor het goed is om direct naar ander werk te gaan zoeken.

4. Je hoort er niet meer bij

Er zijn bedrijven die echt fungeren als een soort opstapje. Mensen komen er jong binnen en als ze eenmaal de nodige ervaring op hebben gedaan stromen zij door naar een ander bedrijf voor een betere functie. Zo kan het voorkomen dat je ineens in een heel ander team werkt dan waarin je begonnen bent. Over het algemeen behoor je dan ineens tot één van de oudste medewerkers, zelfs als je misschien pas 30 bent. Je voelt je niet meer thuis tussen al die jonkies, gewoon omdat je er niet bij hoort. Tijd om te gaan!

5. Je voelt je oncomfortabel

De sfeer in een bedrijf kan in korte tijd omslaan. Hier kan een duidelijke reden voor zijn, zoals een flinke uitbrander van de directie naar het team, maar het kan ook zeker zijn dat het lijkt alsof er helemaal geen reden voor gevonden kan worden. Ineens is de fijne sfeer gewoon weg. Dit kan ervoor zorgen dat je je voortdurend oncomfortabel voelt op het werk. Dit brengt veel stress met zich mee. Ook dit is een duidelijk signaal dat je beter naar een andere baan kunt gaan zoeken. Dagen duren namelijk erg lang als je niet op je gemak bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here