Home Blogs 5 redenen waarom de juiste kantoorinrichting leidt tot betere werkprestaties

5 redenen waarom de juiste kantoorinrichting leidt tot betere werkprestaties

688
DELEN
profnews inrichten nieuw kantoor

Als werkgever wil je graag een goede sfeer in je bedrijf, maar uiteraard gaat het uiteindelijk om de werkprestaties. Wat kan je daar als leidinggevende nu nog aan verbeteren als je de juiste invulling van je team hebt gevonden? Ook de kantoorinrichting en de omgeving zijn erg belangrijk! Hieronder vind je een aantal redenen waarom het juiste interieur leidt tot betere werkprestaties.

1. Het juiste licht

Er is niets zo goed als daglicht als het gaat om het werk. Maar dat is niet in ieder gebouw in voldoende mate aanwezig. Het is dan van belang dat er genoeg licht is om het werk goed te kunnen uitvoeren. Plafondlampen kunnen zorgen voor een algemene verlichting van de kamer. Met een bureaulamp erbij kan het licht dan naar behoefte worden aangepast. Vaak merkt iemand het niet eens direct als er onvoldoende licht is, maar de ogen signaleren dat wel. Hoofdpijn is dan een veel voorkomende klacht, die de werkprestaties duidelijk verminderen. Op Directlampen vind je een overzicht van lampen waaruit je kunt kiezen.

2. Beperk geluidsoverlast

Voor goede werkprestaties heb je concentratie nodig. Het is niet voor iedereen hetzelfde, maar de beste prestaties worden in het algemeen bereikt als er geen storende factoren zijn. Geluid kan daarbij op vele manieren een probleem worden. Van het gebabbel in een andere kamer tot het constant horen van het koffiezetapparaat. Er zijn diverse methoden om het geluid te laten absorberen of tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen, zoals geluidsbeperkende vloeren.

3. Het juiste meubilair

Alles draait om concentratie, maar je wilt als werkgever uiteraard ook voorkomen dat je collega’s ziekteverzuim overkomt. Goed meubilair dat is afgestemd op de gebruiker kan een hoop klachten verminderen. Zittend werk leidt vaak tot rugklachten als de stoel niet goed is afgesteld maar ook de hoogte van het bureau is van groter belang dan vaak wordt gedacht. Kies voor expertise als het gaat om de keuze van het meubilair.

4. Kleuren en decoratie

Het is niet echt lang geleden dat een saai kantoor werd beschouwd als de ideale werkomgeving. Tenslotte kwamen de medewerkers om prestaties te leveren tegen beloning. Hoe minder ze werden afgeleid door hun omgeving, hoe meer concentratie er zou overblijven voor hun taken. Dat bleek een fikse misvatting. Behalve concentratie is motivatie ook noodzakelijk voor goede werkprestaties. Witte wanden zonder enige decoratie behalve een sporadisch schilderijtje zal maar weinig mensen een gevoel van warmte geven als ze in de ochtend binnenkomen voor het werk. Geef de medewerkers inspraak in kleuren en decoratie maar hou zelf de regie.

5. Groen op kantoor

Uit verschillende onderzoeken is duidelijk geworden dat planten op kantoor de werkprestaties verbeteren. Dat kan een verschil maken tot wel 15 %. Dat is niet zo verrassend omdat het ook bekend is dat men thuis ook voor groen kiest, zelfs op de 16e verdieping van een flat. Kamerplanten hebben daarom iets huiselijks en zorgen voor sfeer op kantoor. Daarbij zorgen ze ook nog eens voor extra zuurstof in de ruimte. Een werknemer krijgt ook het gevoel dat de werkgever aandacht heeft voor zijn welzijn. Dat verhoogt de motivatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here