Home Blogs 5 redenen om ander werk te gaan zoeken

5 redenen om ander werk te gaan zoeken

1729
DELEN

Er zijn diverse voor de hand liggende redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Eén van de meest gehoorde redenen is bijvoorbeeld dat iemand het gewoonweg niet meer naar de zin had. Als je iedere morgen met flinke tegenzin naar je werk gaat is het duidelijk dat het tijd is voor nieuw werk. Er zijn ook heel wat redenen die niet direct het idee opwekken dat je ander werk nodig hebt. Dit zijn zaken die er vaak langzaamaan insluipen. Hieronder vind je 5 van deze zaken.

1. Je hebt geen social leven meer

Voorheen gebeurde het nog wel eens dat je echt om vijf of zes uur in de middag klaar was. Een jaar later werd het al snel dagelijks een uur of zeven. Weer een jaar later werk je door tot een uur of acht, misschien wel negen. Uiteindelijk ontdek je dat je hele leven uit werken bestaat. De vrienden die je had heb je al maanden (of langer) niet meer gezien of gesproken en je weet eigenlijk niet eens hoe het met je ouders gaat. Dit is echt een teken dat het tijd wordt om het anders te gaan doen. Vaak is het hiervoor nodig om van baan te veranderen. Je hebt het al zo lang geaccepteerd dat je eigenlijk niet meer terug kunt bij dezelfde werkgever.

2. Het maakt je niet uit wat er met het bedrijf gebeurt

Eigenlijk interesseert het je helemaal niet of het bedrijf winst maakt of verlies draait. Het maakt je niet uit of er nieuwe klanten worden binnengehaald of dat de grootste klant vertrekt. Ook kan het je niet zo heel veel schelen wat de toekomstplannen van de onderneming zijn. Kortom, je zou je schouders ophalen als het bedrijf vanavond nog tot de grond toe af zou branden. Dit is een heel duidelijk teken dat je de liefde voor je werk verloren bent. De kans is bijzonder klein dat je deze drive weer terug gaat vinden.

3. Je doet meer, maar krijgt hetzelfde

Het is natuurlijk fantastisch als je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt. Je werkgever vertrouwt op jou en je bent steeds meer belangrijke taken op je gaan nemen. Dit is allemaal prima, maar wel alleen zolang er ook een salarisverhoging tegenover staat. Ben je door de jaren heen steeds meer gaan doen, maar heb je nooit opslag gekregen? Dan kun je nog proberen om opslag te vragen. Lukt dit niet, dan is het tijd voor een andere werkgever. Het zal je namelijk niet zo makkelijk lukken om zonder gevolgen enkele taken neer te leggen bij je huidige werkgever.

4. Je verwacht al lange tijd dat het beter zal worden

Een rotdag hebben we allemaal wel eens. Ook een rotweek ervaart iedereen wel eens. Werk kan nu eenmaal niet altijd goed verlopen. Toch zijn er ook grenzen. Als je al maandenlang rondloopt met het idee dat het vast wel weer beter zal gaan in de nabije toekomst, dan moet je eerlijk zijn naar jezelf toe en erkennen dat het gewoonweg niet meer beter gaat worden. Als het op is, dan is het op. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en die ga je niet vinden in het werk waar je al maandenlang geen zin meer in hebt.

5. Je ervaart lichamelijke klachten

Als je lichamelijke klachten van je werk gaat ontwikkelen, dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Hoe langer je hiermee doorloopt, hoe groter het risico dat de klachten verergeren. Als het erg tegenzit dan ontwikkel je chronische klachten. Je kunt nog proberen om je werkgever te vragen enkele zaken aan te passen, zodat je de lichamelijke klachten wellicht niet meer ervaart. Kan of wil je werkgever niet meewerken? Dan is het goed om zo snel mogelijk ander werk te zoeken, voor je eigen gezondheid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here