Home Administratie 5 redenen om vandaag nog te starten met ERP-software

5 redenen om vandaag nog te starten met ERP-software

1506
DELEN
5 redenen om vandaag nog te starten met ERP-software

Steeds meer bedrijven optimaliseren en automatiseren interne en externe processen met één softwarepakket, oftewel ERP-software. Waarom moet je kiezen voor ERP-software? Meer nog: waarom start je er beter vandaag dan morgen mee? Wij geven alvast vijf redenen waarom je maar beter zo snel mogelijk start met ERP-software.

# 1. Groei staat centraal

De reden waarom je überhaupt een ERP-pakket overweegt, is waarschijnlijk omdat jouw huidig basissysteem een aantal beperkingen kent. Niet efficiënt en te moeilijk te integreren: het zijn slechts twee veelvoorkomende voorbeelden. Wanneer de huidige software jouw groei beperkt of niet langer voldoet aan de verwachtingen van de klant, is het aangewezen om het zo snel mogelijk te vervangen door geschikte ERP-software. Hier staan immers niet de beperkingen maar wel het groeipotentieel centraal, waardoor het veel beter aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.

# 2. Verlaging van de kosten

Eerder haalde ik aan dat er aan de implementatie van ERP-software hoge kosten verbonden zijn. Nu zeg ik dat het net in een verlaging van de kosten zal resulteren. Hoe zit dat nu net? Wel: door inzicht te krijgen in de bedrijfskosten en de efficiëntie te stimuleren, zal men de bedrijfskosten verlagen. Zo zal je bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in de voorraad. Dat is een wondermiddel voor de voorraadbeheer. Hierdoor kan de inkoopafdeling gerichter inkopen en, rekening houdende met de gegevens uit de opslagruimte, genieten van extra schaalvoordelen waar het vroeger enkel maar van kon dromen. ERP-software is in een grote investering, dat klopt, maar het weet zich op lange termijn moeiteloos terug te verdienen.

Tip: via de website ERP overzicht vind je een ERP-systeem dat past binnen jouw budget. Budgettaire kopzorgen blijven zo achterwege.

# 3. Pluk de voordelen van centralisatie

Met ERP-software heb je alles op één plaats. De gegevens van verschillende afdelingen komen samen en zijn eenvoudig te raadplegen. Je hoeft niet langer met verschillende systemen te werken en alles verloopt duidelijk en transparant, terwijl het perfect vanop verschillende locaties te raadplegen valt. Heirdoor verbeter je meteen ook de interne communicatie en geef je de betrokkenheid een boost. Dat doe je toch liever vandaag dan morgen?

# 4. Laat zich perfect integreren

Een ERP-systeem hoeft jouw bestaande systemen niet buitenspel te zetten, integendeel. Steeds vaker kan je ERP-software eenvoudig laten communiceren met andere programma’s. Wat is ERP nu eenmaal zonder een goede communicatie, toch? Bij het aanmaken van een bestelbon in de bestaande software zal men in het ERP-systeem alvast rekening houden met het verdwijnen van het product uit de voorraad, waardoor de inkoopafdeling tijdig een nieuwe bestelling kan plaatsen. Uiteraard zijn ook andere koppelingen mogelijk, waarbij vooral de boekhoudsoftware het belangrijkste voorbeeld is.

# 5. Zet de verandering nu in

Bedrijven vallen maar moeilijk te organiseren, waardoor we maar al te vaak terugvallen op financiële cijfers. Afdelingen moeten dan besparen, zonder dat vooraf duidelijk is hoe ze dat nu eigenlijk moeten doen. ERP-software maakt alles daarentegen veel inzichtelijker waardoor er vanuit het management sneller en efficiënter kan worden ingegrepen. De drastische jaarlijkse beslissingen worden vervangen door geleidelijke evoluties die door continue datatoegang worden vormgegeven. Des te sneller die evolutie start, des te beter voor de onderneming. Liever vandaag dan morgen, dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here