Home Tips 5 redenen om niet te gaan multitasken

5 redenen om niet te gaan multitasken

1438
DELEN

Vrouwen kunnen multitasken en mannen kunnen het niet. Tenminste, dit is wat er vaak gezegd wordt. Maar, zoals het zo gezegd wordt lijkt het een voordeel te zijn om te kunnen multitasken. In werkelijkheid is het helemaal niet slim om te multitasken op het werk. Het is veel verstandiger om je op één taak te focussen en je pas te richten op je volgende taak wanneer de voorgaande taak klaar is. Hieronder vind je 5 redenen om vooral niet te gaan multitasken.

1. Je bent minder productief

Wanneer je met meerdere zaken tegelijk bezig bent, dan heb je het idee dat je meer gedaan krijgt. In werkelijkheid doe je juist minder. Je kunt je namelijk niet op één taak focussen, waardoor iedere taak meer tijd in beslag neemt als je ze combineert dan wanneer je ze ‘’en voor één zou uitvoeren. Je bent dus minder productief tijdens het multitasken.

2. Je bent niet bewust met je werk bezig

Tijdens het multitasken ben je bewust bezig met het multitasken. Dit betekent dat je niet bewust bezig bent met de taken die je aan het uitvoeren bent. Hierdoor is het risico groter dan je fouten maakt en deze fouten kosten tijd en geld.

3. Je komt niet in een workflow

Je kunt alleen in een workflow komen als je met één ding bezig bent. Je bent dan namelijk helemaal toegelegd op het uitvoeren van die ene taak. Dit kan niet wanneer je je met meerdere dingen tegelijk bezig bent. Je komt dus niet goed in een workflow en dit heeft op meerdere vlakken een negatief effect.

4. De concentratie is ver te zoeken

Je bent totaal niet geconcentreerd wanneer je twee of meer dingen tegelijk aan het doen bent. Om je te kunnen concentreren moet je met één handeling bezig zijn. Als je steeds andere dingen doet, dan kost het je steeds opnieuw tijd om je hierop te concentreren. Tijdens het multitasken ben je dus voornamelijk bezig met het vinden van concentratie.

5. Je ervaart veel meer stress

Multitasken is erg stressvol. Je moet met veel dingen tegelijk rekening houden. Je moet proberen te focussen op meerdere zaken tegelijk en je kunt de concentratie niet vinden. Uiteindelijk kom je er gaandeweg achter dat het niet zo effectief werkt als je gedacht had. Dit zorgt voor veel stress, zeker wanneer je erachter komt dat je een bepaalde taak niet af kunt krijgen omdat je je er onvoldoende op hebt kunnen focussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here