Home Lifestyle 5 redenen om een elektrische auto te leasen

5 redenen om een elektrische auto te leasen

953
DELEN
Leasen van een elektrische auto

Je kunt er bijna niet meer om heen. Vandaag de dag rijden er officieel meer dan honderdvijftigduizend wagens rond op onze wegen met een elektrische motor. De elektrische auto is dus een vertrouwd beeld aan het worden in het dagelijkse leven. Hieronder kun je vijf redenen vinden wat de voordelen zijn van het leasen van een elektrische auto.

Veranderende bijtellingsregels

Dankzij het beter onderhoud van het wegennet en het feit dat we altijd kortere afstanden afleggen, is de keuze voor een elektrische wagen een goed idee. De aankoopprijs is nog steeds vrij hoog. Maar dankzij de steeds groeiende productie, zullen de prijzen in vrije val gaan. Volgens de Car Cost Index wordt de elektrische auto ook financieel steeds aantrekkelijker. De leasetarieven voor een elektrische wagen liggen bijvoorbeeld nu al lager dan die voor een dieselauto. Dat voordeel is bepaald in de bijtellingsregels.

Bijtellingsregels

In 2018 was de bijtelling nog vier procent. Begin 2019 werd dit begrensd naar een catalogusprijs van vijftigduizend euro. Mocht je elektrische auto duurder zijn, dan valt de meerprijs onder het standaardtarief van 22%, ook wel de befaamde ‘Tesla-tax’ genoemd. Jammer genoeg stopt het hier niet bij. Men gaat er van uit dat begin 2026 de elektrische wagen net zo ingeburgerd zal zijn als de benzine- en dieselmotoren. Daardoor zal er ook voor alle elektrische auto’s een bijtelling gelden van 22% vanaf 2026. Tot die tijd loopt de bijtelling langzaam op.

Bereken je winst

De algemene kosten voor een elektrische wagen dalen snel. Veel maatschappijen zien dit in de leasekosten. Akkoord, onder andere door het accupakket, is de afschrijving van een elektrische wagen hoog. Daar tegenover staat dat de onderhoudskosten heel laag zijn. Het grootste voordeel zit hem echter in de brandstofkosten. De elektrische wagen heeft op dat gebied de dieselwagen al achter zich gelaten en is nu op weg om de benzinemotoren bij te halen. Hou echter met alle aspecten rekening indien je kiest om elektrisch te gaan rijden. Je auto thuis opladen is dan wel goedkoper. Maar dan moet je wel een eigen laadpaal hebben, wat ook een investering vraagt. Wil je met de auto op vakantie of ben je vaak voor het werk in het buitenland met de wagen? Niet in elk land is het gemakkelijk om laadpalen te vinden. Je kunt in dat geval ook overwegen om een huurauto op benzine of diesel te nemen. Verschillende leasecontracten spelen hier handig op in.

Groeiende actieradius

Elektrische auto leasen

Het doel voor autofabrikanten is om een actieradius te realiseren dat kan concurreren met benzine- en dieselauto’s. De accupakketten van hedendaagse modellen hebben een zodanige evolutie doorgemaakt dat ze gevoelig meer kilometers kunnen rijden zonder op te laden. Zo kun je eenvoudig driehonderd tot vierhonderd kilometer elektrisch rijden in een nieuwe elektrische auto. Voor het dagelijks verkeer is dit meer dan voldoende.

Steeds meer keuze

Alle grote spelers op de automarkt hebben tegenwoordig elektrische voertuigen in hun assortiment. Vandaag de dag vind je een elektrische wagen in alle segmenten en verschillende prijsklassen. Een goed overzicht is te vinden op ElektrischeAutolease.nl. Ook het vracht- en busvervoer blijft niet achter. Ook in deze segmenten kun je al een vrachtwagen of touringcar met elektromotor leasen bij enkele maatschappijen. Dit aanbod zal de komende jaren alleen maar groter gaan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here