Home Tips 5 redenen om aan de bel trekken bij je baas

5 redenen om aan de bel trekken bij je baas

279
DELEN
5 redenen om aan de bel trekken bij je baas

Natuurlijk draait het in het leven vooral om liefde en gezondheid. Werken doen de meeste mensen om hun rekeningen te betalen en leuke dingen te doen. Dat wil niet zeggen dat werk niet leuk mag zijn. Sterker nog, het maakt het alleen maar makkelijker als je met plezier naar je werk gaat. Doe je dat niet, dan wordt het een lijdensweg tot je pensioen. Althans, als je je pensioen haalt. Ontevredenheid op je werk kan immers grote gevolgen voor je gezondheid hebben. Wanneer het tijd is om aan de bel te trekken, lees je in dit artikel.

Je wordt elke dag moe wakker

Als je dagelijks om 3 uur ’s nachts naar bed gaat en vier uur later weer gewekt wordt, is het logisch dat je moe bent. Kom je echter dagelijks braaf aan de acht uur slaap en word je nog steeds doodmoe wakker, dan is er iets anders aan de hand. Eerst is het zaak om naar de dokter te gaan om het een en ander uit te sluiten. De kans is echter aannemelijk dat je tegen een burn-out aan zit. Een burn-out is allesbehalve een pretje. Er zijn voorbeelden van mensen die er jaren over doen om hier bovenop te komen.

Het gaat privé niet lekker

Als je kijkt naar de oorzaken van een burn-out, dan zie je dat het vaak een combinatie van factoren is. Het ligt nooit alleen aan het werk, vaak spelen ook privékwesties een rol. Het is zeker niet makkelijk om zaken zoals relatieproblemen met je leidinggevende te bespreken. Maar het kan wel helpen. Als je leidinggevende weet wat er speelt, kan hij of zij je helpen, bijvoorbeeld door je een aantal dagen vrij te geven of je niet de zwaarste taken te geven.

Langdurige lichamelijke klachten

Langdurige lichamelijke klachten

Als je griep hebt, ziek je uit en kom je pas weer werken als je je beter voelt. Op dat vlak is griep een fijne ziekte om te hebben. Je voelt het en ziet het. Met chronische ziektes is dat lastiger. En daar zijn er heel veel van. Zo heeft bijna een kwart van de mensen chronische darmklachten. Dit zie je aan de buitenkant niet, maar het kan wel voor fysieke en mentale problemen zorgen. Het is dan ook slim om dit met je leidinggevende te bespreken. Je zult hoogstwaarschijnlijk begrip en hulp krijgen.

Geen uitdaging meer in je werk

Als je jezelf iedere avond afvraagt wat je eigenlijk op je werk hebt gedaan, gaat er iets niet goed. Natuurlijk kan niet alles even uitdagend zijn, de verveling mag echter ook niet toeslaan. Als de uitdaging weg is, maak je het beste meteen een afspraak met je baas. Iedereen heeft uitdaging nodig.

Onzekerheid

Iedereen is weleens onzeker. Als dit gevoel blijft, is het de hoogste tijd om het kantoor van je manager binnen te stappen. Op termijn gaat dit namelijk op zeker voor problemen zorgen. Onzekerheid is een onderwerp om over te praten, net als alle problemen.