Home HR 5 praktische tips voor het inrichten van je kantoor

5 praktische tips voor het inrichten van je kantoor

1928
DELEN
praktische tips kantoor inrichten

Een modern kantoor inrichten lijkt gemakkelijker dan het is. Je moet namelijk met tal van zaken rekening houden; bijvoorbeeld het praktisch inrichten en een gezonde atmosfeer Daarnaast wil het oog ook wat: passende decoraties voor een prettige sfeer mogen in een kantoor niet ontbreken. Je wilt namelijk dat iedereen zich prettig voelt op kantoor én efficiënt kan werken. Deze vijf tips helpen je een eind op weg om een kantoorruimte slim in te richten.

  1. Voldoende daglicht is belangrijk

Een praktische en doordachte kantoor inrichting is voorzien van voldoende grote ramen waardoor er genoeg licht binnenvalt. Bij onvoldoende licht verslapt de concentratie snel. Zorg ook voor goede binnenverlichting die. Maak hiervoor een lichtplan. Het lichtplan bepaalt waar de lampen staan of hangen en welke sterkte deze hebben, om zo een ideale indeling te maken.

  1. Garandeer een optimale luchtkwaliteit

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een gezonde, zuurstofrijke lucht de productiviteit verhoogt. Ook voelt jouw personeel zich gezonder in goed geluchte ruimtes. Zorg daarom voor de inbouw van moderne airconditioning in jouw kantoorruimte. Met name op hete zomerdagen merk je hoeveel profijt je hebt van een goede airco.

  1. Voorkom overlast

Overlast kan ontstaan door allerlei factoren. Een veelgehoorde klacht is overlast door de buren. Heb je luide buren of zijn er werkzaamheden aan de gang? Maak dan duidelijke afspraken of kies voor een goede isolatie. Een andere veelgehoorde klacht is ongedierte. Wespen zijn hierbij een veelvoorkomend probleem. Een wespennest verwijderen kost meer dan je denkt. Voorkom dit door de gaatjes in de spouwmuur te dichten, zodat ze hier niet in kunnen nestelen.

  1. Zorg voor een ruime en praktische indeling

Niets is zo vervelend voor kantoormedewerkers dan een werkplek die krap is en onpraktisch is ingedeeld. Zorg er daarom voor dat jouw personeel niet hutjemutje op elkaar zit en er genoeg ruimte is om te werken. Zorg dat elk personeelslid een ruim bureau heeft, met voldoende plek voor multomappen, ordners, benodigd papier en kantooraccessoires. Doe dit in overleg met het personeel. Zo houd je alle medewerkers tevreden, waardoor er met meer plezier en harder gewerkt wordt. Verstandig is, zeker in deze tijd, om ook enkele flexwerkplekken in te richten voor personeel dat op wisselende dagen werkt.

  1. Breng de nodige sfeer aan

Saaie kantoren dragen niet bij aan een goede sfeer en hoge productiviteit. Zorg daarom dat jouw kantoor een sfeervolle, gezellig ruimte is. Planten, schilderijen, interieurstickers en veelkleurigheid mogen niet ontbreken, evenmin als een wand tekst met de missie en visie van je bedrijf en leuke foto’s aan de muur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here