Home Bouw 5 onmisbare hulpmiddelen in de bouw

5 onmisbare hulpmiddelen in de bouw

1984
DELEN
5 onmisbare hulpmiddelen in de bouw

Wanneer je zelf regelmatig klust, of het nu voor jezelf is of professioneel, dan weet je dat goed gereedschap het halve werk is. En dat is niet zomaar een loze statement, want wanneer je gereedschap regelmatig hapert of niet doet wat het moet doen dan verlies je heel veel kostbare tijd. Zo duurt een project vele dagen lang en komt het resultaat langzaam en moeizaam tot stand. De juiste hulpmiddelen, die ook nog eens binnen handbereik en op de juiste manier georganiseerd zijn, zijn dus cruciaal. Lees onze tips even door wat de 5 meest onmisbare hulpmiddelen zijn in de bouw.

De afstandsmeter

Bij elke verbouwing moet je ruimtes nauwkeurig opmeten. Een afstandsmeter is dan een super handige tool. Deze berekent alle afstanden zeer nauwkeurig. Ook kan hij hoeken, kubieke meters en oppervlaktes berekenen. En het scheelt natuurlijk heel veel tijd wanneer je dit niet allemaal zelf hoeft te doen. Een ander voordeel is de prijs: die valt namelijk erg mee. Investeer dus zeker in deze praktische tool.

De verbouw app

Wanneer je gaat verbouwen, is er een aantal handige apps. Denk bijvoorbeeld aan de Excel app, waarmee je jouw zelfgemaakte planning altijd bij de hand hebt. Of gebruik de apps ‘Huis vebouwen wat gaat het kosten’ of ‘Magic plan’ voor een kosten inschatting of bouwtekening. Ben je klaar met verbouwen en wil je graag wat goede ideeën voor de inrichting? Download dan de Homestyler Interior Designer app. Je maakt een foto van de ruimte en richt deze daarna met de app in met behang, verf, meubels en accessoires. Nog leuk om te doen ook!

Led bouwlamp

Werk je ook in de winter, dan zul je regelmatig geconfronteerd worden met te weinig natuurlijk licht. In dat geval is een bouwlamp onmisbaar. Bij zo’n bouwlamp kun je kiezen voor een lamp op accu, op een statief of met sensor. Ook het juiste aantal Watt is natuurlijk belangrijk. Welke lamp het beste bij jou past hang af van de werkzaamheden, locatie en je wensen. Een goede lamp is natuurlijk zeer belangrijk voor je ogen, maar ook voor een goed resultaat van je werk (zeker bij schilderwerk).

De combi klopboormachine

Iedereen die regelmatig verbouwt of klust, zou eigenlijk een goede kwaliteit accu combi klopboormachine moeten hebben. Deze heb je bij vrijwel elke klus continu nodig om te boren en om schroeven te verwijderen of juist te bevestigen. Één druk op de knop en je bent klaar. Bovendien is hij lichtgewicht en zonder snoer dus zeer eenvoudig en prettig om mee te werken. Koop bij voorkeur ook een merk boormachine in de duurste variant. Bij dit apparaat is dat zeker een goede investering.

Heftruck

Heb je een groot project waarbij er veel materiaal verplaatst moet worden? Denk dan zeker ook even aan een heftruck. Daarmee kun je zeer eenvoudig grote en zware materialen verplaatsen. Ideaal bij een groot tuinproject of ander omvangrijk bouwproject binnenshuis. Je kunt de heftrucks huren, leasen of kopen.

De totale breedte van een heftruck is 1m60, wel handig om even rekening mee te houden en je moet er ook een heftruckcertificaat voor hebben. Wanneer je vaker een heftruck nodig hebt en er de ruimte voor hebt, dan kan het een goed idee zijn om een tweedehands heftruck te kopen. Neem daarvoor even een kijkje bij de gebruikte heftrucks van Itolang. Daar vind je een zeer groot aanbod met allerlei soorten en modellen heftrucks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here