Home Duurzaam 5 energiebesparende maatregelen voor een duurzamer bedrijfspand

5 energiebesparende maatregelen voor een duurzamer bedrijfspand

724
DELEN
energiebesparende maatregelen bedrijfspand

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, waardoor steeds meer ondernemers maatregelen nemen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dit kan bijvoorbeeld door je bedrijfspand te verduurzamen. Maar wat zijn nou effectieve energiebesparende maatregelen om het energieverbruik van je bedrijfspand te verminderen? Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet!

1. Isolatie verbeteren

Een goede isolatie is ontzettend belangrijk om een je bedrijfspand te verduurzamen. Er zijn verschillende soorten isolatie om de energieprestatie te verbeteren. Zoals dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en raamisolatie. Het verbeteren van de isolatie zorgt ervoor dat in de wintermaanden de kou buiten gehouden wordt. En in de zomermaanden wordt de warmte buiten gehouden en is je bedrijfspand makkelijker koel te houden. In al deze situaties zorgt goede isolatie voor minder energieverbruik.

2. Duurzame verwarming

De meest bedrijfspanden in Nederland worden nog altijd verwarmd door een traditionele CV-ketel. Om het energieverbruik van je bedrijfspand te verlagen en dus tegelijkertijd het energielabel kantoorpand te verbeteren is het interessant om over te stappen op duurzame verwarming. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel of een warmtepomp. Vaak is deze investering op termijn relatief snel terugverdiend.

3. Zonne energie opwekken

Het opwekken van duurzame zonne energie door zonnepanelen te installeren op je bedrijfspand is een interessante maatregel. Met zonnepanelen draag je bij aan een beter milieu en bespaar je flink op energiekosten.

4. Hoogrendementsglas

Veel bedrijfspanden en kantoren zijn nog altijd voorzien van enkel glas, waardoor het energieverbruik relatief hoog ligt. Het overstappen op dubbel, drievoudig of zelfs hoogrendementsglas is dan ook een duurzame keuze. Vooral HR-glas is een verstandige keuze. Dit glas voorkomt dat er warmte verloren gaat, waardoor je minder energie verbruikt.

5. Overstappen op LED verlichting

Een van de meest kosteneffectieve maatregelen om je bedrijfspand te verduurzamen is het overstappen op LED verlichting. Alle traditionele verlichting vervangen voor LED brengt veel voordelen met zich mee. Zoals een forse besparing op energieverbruikt en een levensduur dat gemiddeld vijf keer zo lang is. De investering in LED verlichting is ontzettend snel terugverdiend.

Beter energielabel voor je bedrijfspand als gevolg

Wist je trouwens dat je als bedrijfspand eigenaar verplicht bent om bij verkoop of verhuur te beschikken over een geldig energielabel? En dat vanaf 1 januari 2023 kantoorpanden groter dan 100 m2 over minimaal een C-label moeten beschikken? Om deze redenen is het verstandig om direct een energielabel aan te vragen via EnergielabelVoorMijnPand.nl. Zo’n energielabel voor je bedrijfspand geeft je inzicht in het energieverbruikt van het pand. Het nemen van bovenstaande energiebesparende maatregelen zorgt ervoor dat je energielabel verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here