Home Blogs 5 dingen die jij moet weten over LinkedIn

5 dingen die jij moet weten over LinkedIn

2374
DELEN

LinkedIn is een echte must voor professionals. Zeker als ondernemer heb je gewoon een LinkedIn profiel nodig. Je wilt immers je klantenkring uitbreiden, je netwerk verbreden, je kennis delen en jezelf presenteren als de beste partij op de markt. Hier heb je echt LinkedIn voor nodig. Helaas is het zo dat niet iedereen LinkedIn op de juiste manier inzet. Aan de hand van enkele statistieken laten wij je zien waar je echt aandacht aan moet besteden als het gaat om je profiel op LinkedIn.

Het invullen van je skills

Je hebt op LinkedIn de mogelijkheid om je skills aan te geven. Mensen die dit doen krijgen gemiddeld maar liefst 13 maal zoveel views dan de leden die dit niet doen. Het is dus duidelijk dat het belangrijk is om je skills slim in te vullen op LinkedIn.

Vermelden van vrijwilligerswerk

Er zijn mensen die vrijwilligerswerk niet zien als ervaring. Toch is het wel degelijk een manier om ervaring op te doen. Het is dan ook goed om je ervaringen op het vlak van vrijwilligerswerk ook te delen op je profiel op LinkedIn. Het is namelijk zo dat 42% van de recruiters op LinkedIn vrijwilligerswerk beschouwd als werkervaring.

De branche waarin je actief bent

Het is goed om op LinkedIn aan te geven in welke branche jij jezelf neerzet als professional. Het is namelijk zo dat de profielen mét branchevermelding gemiddeld 15 maal vaker worden bezocht dan de profielen waarop niet is aangegeven in welke specifieke branche men actief is.

Een ruimere summary

Veel mensen op LinkedIn zetten slechts een paar woorden in de summary. Dit is zonde, want juist de summary is heel belangrijk. Het is zo dat de kans aanzienlijk groter is dat je in de zoekresultaten wordt weergegeven wanneer je summary uit minimaal 40 woorden bestaat. Het is niet de bedoeling om hier honderden woorden neer te zetten, maar probeer toch een minimum van 50 aan te houden.

De juiste opleidingen

Mensen die de juiste opleidingen hebben vermeld op LinkedIn krijgen tot wel 10 maal meer bezoekers op het profiel dan mensen die vage opleidingen hebben ingevuld of die helemaal geen opleidingen hebben ingevuld. Het komt vaker voor dat men opleidingen invult die niet bestaan. Dit betekent niet dat zij de opleiding niet hebben gevolgd, al is dit soms wel het geval, maar het betekent vaak dat zij zich de precieze titel van de opleiding niet meer herinneren. Controleer dus altijd je opleidingen en vermeld uitsluitend de opleidingen die je hebt afgerond ná de middelbare school. De middelbare school vermeld je dus niet en ook opleidingen die je niet hebt afgerond moet je achterwege laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here