Home Financieel 5 beleggingstips voor 2021

5 beleggingstips voor 2021

809
DELEN
5 beleggingstips voor 2021

Met elk nieuw jaar komt er een nieuwe reeks resoluties, en als die van jou is om je handelsvaardigheden te verbeteren, ben je op het juiste moment op de juiste plek. De markten zijn momenteel bijzonder interessant, met de komst van het Coronavirus-vaccin en de uitrol ervan in veel landen, evenals de politieke veranderingen die over de hele wereld hebben plaatsgevonden. Dit zijn factoren die de aandelenmarkt kunnen beïnvloeden en voor volatiliteit in prijzen kunnen zorgen. Factoren zoals de beëdiging van president Joe Biden en de Brexit die plaatsvinden, zullen op de één of andere manier invloed hebben op de valutamarkt, met name het valutapaar EUR/USD. Al deze gebeurtenissen vormen de ingrediënten voor een fascinerend jaar voor de markten, vol met hoogte- en dieptepunten over de hele linie voor degenen die beleggen. Tegenwoordig wordt je overladen met informatie als je op zoek bent naar beleggingstips. Daarom hebben we vijf van onze beste beleggingstips voor 2021 samengesteld om je verder te helpen. Lees dit artikel voordat je gaat investeren in valuta’s, ETF’s, en crypto’s in de vorm van CFDs zodat je er een frisse kijk op hebt. Laten we beginnen.

1. Zorg ervoor dat je broker betrouwbaar is

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende verklaring, maar betrouwbaarheid gaat niet alleen over welke broker het meest bekend is. Betrouwbaarheid draait ook om de vraag of de broker gereguleerd is. Waarom is regulatie zo belangrijk? Een gereguleerde broker is geregistreerd bij een financiële autoriteit die voor die broker hoge kwaliteits- en gedragsnormen kan hanteren en zowel de broker als de klant een soort “verzekering” kan bieden om ervoor te zorgen dat beide belangen in overweging worden genomen. Hoe vind je een gereguleerde broker? Dat is vrij eenvoudig, je kan een gereguleerde brokerbeoordeling uitvoeren om een ​​broker te vinden die is geregistreerd bij een autoriteit, en daarna kan je hun regelgeving en details controleren. Het is belangrijk voor beleggers om een backstop te hebben, omdat ze hun geld aan een broker toevertrouwen en ze zich op hun gemak en veilig moeten voelen bij die broker.

2. Ga online (Mobiel)

We leven in het digitale tijdperk en alles is binnen handbereik, dus waarom zou dit niet ook voor uw beleggingsaccount gelden? Dit is een belangrijk onderdeel van beleggen in 2021, omdat de tijden van achter een bureau beleggen via een computer allang verleden tijd zijn. Natuurlijk brengen we meer tijd thuis door, maar zodra de blokkades afnemen en we weer meer naar buiten kunnen, zullen we ongetwijfeld zoveel mogelijk tijd buitenshuis doorbrengen. Dit is hét moment om handelsapps te laten schitteren, aangezien de nieuwste technologie ervoor heeft gezorgd dat er een aantal gestroomlijnde handelsapps zijn ontwikkeld. Tegenwoordig kun je investeren in valuta’s, ETF’s en crypto’s via app-platforms die zijn uitgerust met tal van functies, waaronder de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het laatste marktnieuws, het openen, sluiten en in de gaten houden van posities en zelfs toegang te krijgen tot educatieve functies. Dit opent een hele nieuwe wereld voor beleggers omdat ze kunnen profiteren van marktkansen wanneer deze zich voordoen. Mede omdat u nu direct op de hoogte bent van het laatste nieuws en marktontwikkelingen in realtime.

3. Vind een strategie

Beleggers gebruiken vaak verschillende strategieën die hen helpen besluiten in welke richting ze willen beleggen. Het is een goed idee om strategieën te kiezen waarmee je bekend bent – mocht je geen enkele strategie kennen, raden we je aan om eerst meer educatief materiaal te bekijken. Zoek een strategie die aansluit bij jouw vaardigheden en hou je eraan om erachter te komen of deze werkt. Als het aflezen van grafieken niet je sterkste punt is, dan is een strategie die veel gegevens en berekeningen vereist, misschien niet geschikt voor jou. Aan de andere kant zijn er ook strategieën die gebaseerd zijn op meer fundamentele informatie, zoals financieel nieuws en economische gebeurtenissen, dit sluit wellicht beter aan op jouw vaardigheden. Fundamentele analyse en technische analyse zijn twee veelgebruikte strategieën door beleggers, die ook vaak worden gecombineerd aangezien fundamentele analyse zich richt op het analyseren van de factoren die een instrument beïnvloeden, en technische analyse zich richt op het voorspellen van toekomstige trends door het analyseren van instrumentgegevens uit het verleden. (Let op!: als we zeggen ‘voorspellen’ staat dit absoluut niet garant voor technische analyseresultaten. In het verleden behaalde resultaten zijn nooit een indicator voor toekomstige prestaties en handelsstrategieën zijn alleen bedoeld om je meer inzicht te geven in het door jou gekozen handelsinstrument). Uiteindelijk is het helemaal aan jou om de strategieën te kiezen die je het prettigst vindt.

4. Gebruik de juiste tools

Difference between Beginners and Professional

Tegenwoordig hebben beleggers verschillende handelstools tot hun beschikking en het is belangrijk om de juiste te kiezen voor de instrumenten waarin je belegt. Een economische kalender kan nuttig zijn voor veel verschillende instrumenten, waardoor beleggers het laatste nieuws en marktanalyses kunnen volgen die van invloed kunnen zijn op de prijs, terwijl prijsindicatoren en handelssignalen kunnen helpen bij het identificeren van handelsmogelijkheden terwijl deze zich voordoen. Voordat je aan jouw handelsreis begint, is het een goed idee om jezelf vertrouwd te maken met alle tools die beschikbaar zijn op het door jouw gekozen platform, zodat je weet welke tool je kan gebruiken op welk moment.

5. Kies de juiste instrumenten

Wat bedoelen we als we zeggen “de juiste instrumenten?” We bedoelen de juiste instrumenten voor jou, en dit is voor iedereen anders. Het is belangrijk om instrumenten te kiezen waarin jij geïnteresseerd bent, al enige kennis over hebt, of om voor instrumenten te kiezen die je al volgt of in de gaten houdt. Bij voorkeur alle drie deze factoren. Hoe meer je weet over de instrumenten waarin je belegt, hoe beter onderbouwde beslissingen je kunt nemen. Als jouw portefeuille zich bijvoorbeeld voornamelijk richt op de handel in valuta’s, dan wil je waarschijnlijk meer weten over de beste valutaparen zoals bijvoorbeeld EUR/USD en welke data van invloed kan zijn op de koers. Bovendien wordt bij elk instrument een prestatiegrafiek geleverd waarmee je de prestaties uit het verleden in verschillende tijdsbestekken kan bekijken, dit kan per maand, week, dag en zelfs per minuut, zo heb je  altijd de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het door jou gekozen instrument.

Het komt neer op

Voordat je start met beleggen in valuta’s, ETF’s of crypto’s in de vorm van CFDs, raden we je aan deze 5 tips in acht te nemen – vooral als het gaat om het uitvoeren van een gereguleerde brokerbeoordeling. We hopen dat deze tips je op weg helpen naar het volgende hoofdstuk van jouw handelsreis.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here