Home ICT 4 zaken waar je op moet letten bij zakelijk internet

4 zaken waar je op moet letten bij zakelijk internet

1862
DELEN
Zakelijk internet en glasvezel

Ondernemers kunnen niet meer zonder internet. Niet alleen ondernemers die IT-gerelateerde producten of diensten aanbieden, maar ook omdat je als serieuze ondernemer niet zonder website kunt. Daarnaast moet je je (btw-)aangifte online doen, en heb je mogelijk je hele boekhouding in de cloud. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een abonnement op zakelijk internet wilt afsluiten?

Factuur automatisch laten verwerken in je boekhouding

Providers versturen de factuur voor de maandelijkse kosten van zakelijk internet tegenwoordig via mail. Wil jij de factuur automatisch in je boekhouding laten verwerken? Geef dan bij de aanmelding bij de provider direct het juiste emailadres door waarmee dit mogelijk is. Zo ben je minder tijd kwijt aan je boekhouding, en kun je meer tijd besteden aan het leveren van je producten of diensten.

Ga je voor zakelijk internet over de kabel of glasvezel?

Wil je een zakelijke internetaansluiting, dan kun je in bepaalde gebieden kiezen tussen kabel of glasvezel. Als je als ZZP’er werkt, is internet via de kabel waarschijnlijk voldoende. Heb je echter een grotere onderneming, dan is zakelijk glasvezel mogelijk een betere keuze. Dit biedt een snellere en betrouwbaardere verbinding. Daarnaast deel je de verbinding niet met anderen, waardoor je altijd volledig gebruik kunt maken van de bandbreedte.

Ook thuis zijn de kosten aftrekbaar van de belasting

Werk jij als ondernemer voornamelijk thuis? Dan kun je de btw en kosten voor je zakelijke communicatie aftrekken van de belasting, dat geldt voor zowel internet als telefonie. Het maakt hierbij niet uit of je een zakelijk of particuliere aansluiting hebt, al heeft een zakelijke aansluiting wel bepaalde voordelen zoals een betere service en snellere oplossing van storingen bijvoorbeeld. Let er trouwens op dat je enkel het gedeelte voor zakelijke kosten kunt aftrekken dat je ook echt zakelijk gebruikmaakt van het abonnement. Hier mag je zelf een inschatting van maken.

Kies het pakket dat bij je past

Net zoals dat voor particuliere abonnementen geldt, heb je vaak de keuze uit diverse pakketten bij de aansluiting van zakelijk internet. Welke up- en downloadsnelheid is nodig voor je werkzaamheden? Moet je vaak grote bestanden up- of downloaden? Hoeveel personen moeten er over de verbinding werken? Heb je VoIP? En wil je bijvoorbeeld graag vaste IP-adressen voor stabiel internet? Let er op dat de voor jou vereiste onderdelen in het pakket zitten, of dat je deze los erbij kunt afsluiten. En heb je al deze zaken niet nodig, dan zou je er ook niet voor hoeven te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here