Home Tips 4 x investeren om te kunnen groeien

4 x investeren om te kunnen groeien

628
DELEN
4 x investeren om te kunnen groeien

Als ondernemer ben je ambitieus en wil je een succes maken van je onderneming. Daarom is het belangrijk om kansen te spotten. En deze ook te benutten. Ben je eraan toe je onderneming uit te breiden en te laten groeien? Dan is het vaak wel nodig om te investeren in roerende of onroerende goederen. Is er niet voldoende zakelijk vermogen om te investeren? Dan zijn er diverse manieren om aan voldoende financiële middelen te komen. Hieronder lees je er meer over.

Een zakelijke lening afsluiten

In de meeste gevallen worden investeringen gefinancierd door middel van een zakelijke financiering. Het kan hierbij gaan om een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Een zakelijk krediet is vergelijkbaar met een doorlopend krediet voor particulieren. Je hebt de beschikking over een rekening met een bepaald geldbedrag, dat je naar behoeven kunt aflossen of opnemen. Bij een zakelijke lening krijg je eenmalig een bedrag op je eigen rekening gestort. Er is hierbij sprake van een vaste looptijd, en vaste rente en aflossing. Online kun je gemakkelijk beide soorten bedrijfsfinanciering bij Floryn binnen een paar minuten aanvragen.

Innovatiekrediet van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondernemers staan bekend om hun innovatieve ideeën. Maar er is niet altijd voldoende vermogen voor een technisch of klinisch ontwikkeltraject. Is dat het geval, dan kom je mogelijk wel in aanmerking voor een Innovatiekrediet van de RVO. Jaarlijks wordt voor beide typen ontwikkeltrajecten een bepaald budget beschikbaar gesteld. Dit jaar betreft het voor beide trajecten in totaal 30 miljoen euro. Houd er rekening mee dat de vraag naar dit krediet groot is, en de aanvraag goed onderbouwd moet zijn met bijvoorbeeld uitgebreid marktonderzoek.

Crowdfunding

Crowdfunding

Kun je als ondernemer geen geld lenen bij een geldverstrekker? En kom je ook niet in aanmerking voor een van de overheidsinitiatieven? Dan kun je ook nog onderzoeken of crowdfunding iets is voor jou en je onderneming. Het gaat hierbij om peer-to-peer lending, zonder tussenkomst van financiële instellingen. De gedachte erachter is dat een groot bedrag ook bij elkaar te halen is als maar genoeg mensen een kleine investering doen. Deze mensen kun je belonen met het product of de dienst die je wil gaan ontwikkelen, aandelen of een aflossing met rente. Houd er rekening mee dat crowdfunding vooral geschikt voor producten met een hoog gadget-gehalte, en zaken waar veel vraag naar is.

Privéstorting in je onderneming

Is je jaaromzet niet voldoende voor een zakelijke lening, kom je niet in aanmerking voor een van de overheidsinitiatieven en is crowdfunding ook geen oplossing door het type product of dienst? De laatste optie is dan te kijken of je wel een privé lening kunt afsluiten. Hierbij kun je kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Heb je een eigen woning? Dan kun je daar mogelijk een extra hypotheek op afsluiten, zeker vanwege de gestegen woningwaardes. Zodra je investering zijn vruchten af begint te werpen en de inkomsten toenemen, kun je mogelijk overschakelen op een zakelijke lening. Goed om te weten: een privéstorting is volgens de Belastingdienst geen ondernemingswinst, en mag dus bij de fiscale winstberekening buiten beschouwing gelaten blijven.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here