Home Lifestyle 4 voordelen van een zakelijk internet abonnement

4 voordelen van een zakelijk internet abonnement

956
DELEN
4 voordelen van een zakelijk internet abonnement

Als ondernemer ben je niet verplicht om een abonnement voor zakelijk internet te nemen. Natuurlijk heb je een werkende internetverbinding nodig, maar je staat in je recht om daarvoor gewoon een particulier abonnement te nemen. Toch bestaat zakelijk internet natuurlijk niet voor niets. We bespreken vier voordelen van een zakelijk internetabonnement die toch reden kunnen geven om zakelijk internet te nemen voor je bedrijf.

Snellere service bij zakelijk internet

Privé is een haperende internetverbinding al hoogst irritant, maar als de internetverbinding van je bedrijf niet meewerkt zit dat gewoon je bedrijfsprocessen in de weg. En tijd is geld, immers. Op dat moment wil je snel geholpen worden. Waar je bij een particulier internetabonnement achter in de rij kunt aansluiten, krijg je bij zakelijk internet een veel betere en snellere service. Als zakelijke klant krijg je sneller iemand aan de telefoon en wordt er veel meer werk gemaakt van jouw probleem, zodat je zo snel mogelijk weer een werkende internetverbinding hebt. Dat is voor bedrijven geen overbodige luxe.

Lagere ‘overboeking’ op de internetverbinding

Het aantal gebruikers is van invloed op de capaciteit van je internetverbinding. Hierdoor kan de maximumcapaciteit niet gegarandeerd worden. Hoe meer gebruikers de internetverbinding gebruiken, des te meer de snelheid en de kwaliteit van die internetverbinding omlaag gaat. Dit fenomeen noemen we overboeking. De overboeking is tot wel twintig keer lager bij een zakelijke internetverbinding dat bij een particuliere internetverbinding, waardoor het capaciteitsprobleem veel minder snel ontstaat. Je kunt overigens wel een internetverbinding zónder overboeking inkopen, maar daar zit een hoger kostenplaatje aan.

Veel meer mogelijkheden voor maatwerk

Veel meer mogelijkheden voor maatwerk

Waar er bij een particulier abonnement zelden sprake is van het leveren van maatwerk, is dat bij zakelijk vaak wél mogelijk. Dat is ook niet gek, want in tegenstelling tot een gemiddeld huishouden, hebben bedrijven over het algemeen verschillende wensen en behoeftes. Het lokale netwerk moet daarvoor anders ingericht worden, maar ook de bandbreedte en het type serviceverlening kan verschillen. Bedrijven kunnen verschillende services naar behoefte inkopen en uitbreiden wanneer dat nodig is.

Vast IP-adres

Wat je bij een particulier internetabonnement doorgaans ook niet krijgt, is een vast IP-adres. Zo’n vast IP-adres is voor een bedrijf vaak echter wel onmisbaar. Bijvoorbeeld wanneer je in je pand gebruikmaakt van vaste apparatuur (zoals printers en beveiligingscamera’s) en je daar vanaf iedere laptop of computer contact mee wilt kunnen maken. Of wanneer je pinapparaten gebruikt of een alarmsysteem hebt. Ook wanneer je medewerkers hebt die vanuit huis moeten kunnen werken en daarvoor moeten kunnen inloggen op de servers van de zaak, is een statisch IP-adres van groot belang.

Het spreekt voor zich met bovenstaande feiten dat zakelijk internet meer kost dan particulier internet. Voor zzp’ers is dat een reden om er niet voor te kiezen. Maar zoals je kunt lezen, is er zeker voor bedrijven met meerdere medewerkers alle reden om te kiezen voor een zakelijk internetabonnement. Je digitale infrastructuur is niet iets waar je op moet willen besparen als je als een professioneel bedrijf wilt kunnen functioneren. Heb je nu nog wel particulier internet, dan is een upgrade naar zakelijk internet zeker het overwegen waard.