Home Tips 4 voordelen van een incasso advocaat

4 voordelen van een incasso advocaat

840
DELEN
4 voordelen van een incasso advocaat

Weigert een debiteur je te betalen voor geleverde producten of diensten? Dan wil je mogelijk actie ondernemen om jouw geld alsnog te krijgen. De meeste ondernemers denken dan al snel aan een incassobureau, maar je kunt ook een incasso advocaat inschakelen. Omdat niet iedereen hier bekend mee is, zetten we in deze tekst 4 voordelen van een incasso advocaat op een rijtje.

1. No cure no pay

Een eerste voordeel van een incasso advocaat is dat hij werkt op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat je zelf geen onnodige kosten maakt. De kosten voor een incasso no cure no pay worden volledig verhaald op de debiteur. Als er niets wordt geïncasseerd, wordt er geen fee in rekening gebracht voor de diensten van een incasso advocaat. Om in aanmerking te komen voor no cure no pay moet een incasso meestal wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

2. Toegang tot de krachtigste maatregelen

De maatregelen waar een incassobureau toegang toe heeft, zijn vaak een stuk minder krachtig dan die van een incasso advocaat. Waar een incassobureau alleen een aanmaning mag versturen en telefonisch contact op mag nemen met een debiteur, kan een incasso advocaat een stuk verder gaan. Zo’n specialist is namelijk ook bevoegd om beslag te leggen op inboedel en inkomsten. Hij is zelfs bevoegd om een faillissementsaanvraag in te dienen.

Als er een gerechtelijke procedure aan te pas moet komen, heb je ook meer aan een incasso advocaat dan aan een incassobureau. Laatstgenoemde partij mag – net als een deurwaarder – alleen procederen bij vergoedingen tot 25.000 euro. Een incasso advocaat is ook bevoegd om te procederen bij vergoedingen hoger dan 25.000 euro. Het is zelfs mogelijk om via deze professional een juridisch conflict op te lossen, iets wat via een incassobureau en deurwaarder niet mogelijk is. Mede hierdoor ligt de focus van een incasso advocaat meer op zakelijke dan particuliere vorderingen.

3. Zowel nationaal als internationaal

Zowel nationaal als internationaal

Het betaald krijgen van een vordering is vaak al moeilijk genoeg, maar het is nog lastiger als het om een buitenlandse vordering gaat. Een incassobureau inschakelen heeft in dat geval niet veel zin, maar een incasso advocaat kan je wel van dienst zijn. Er zijn incasso advocaten die namelijk ook samenwerken met collega’s in verschillende landen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een vordering in het buitenland betaald te krijgen.

4. Praktische oplossingen voor moeilijke problemen

Waar een incassobureau vaak slechts beperkte oplossingen voor bepaalde problemen heeft, geldt dit voor een incasso advocaat niet. Dergelijke professionals bedenken vaak praktische oplossingen voor moeilijke problemen. Het gaat hierbij altijd om een oplossing die aansluit bij jouw bedrijf, waardoor je hier zelf ook altijd achter staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here