Home Tech 4 tips voor onmisbare zakelijke apps anno 2020

4 tips voor onmisbare zakelijke apps anno 2020

829
DELEN
4 tips voor onmisbare zakelijke apps anno 2020

Het zakelijk leven is natuurlijk flink geholpen door de opkomst van het internet en vervolgens ook de smartphone. Sta er maar eens bij stil hoeveel we eigenlijk kunnen en doen met onze telefoon. Toch kan er altijd nog meer. Wellicht gebruik je onderstaande zakelijke apps nog, terwijl ze anno 2020 eigenlijk bijna onmisbaar zijn.

Zoom en Microsoft teams

In de tijd van het coronavirus zijn apps zoals Zoom en Microsoft teams enorm populair geworden. Het is dé manier om in contact te komen met anderen om niet alleen te kunnen praten zonder je Sim Only abonnement in een vloek en een zucht leeg te bellen, maar elkaar ook te kunnen zien. Deze apps maken het mogelijk om gemakkelijk met meerdere mensen in een groep te videobellen. Dat maakt deze apps gelijk ook bijna onmisbaar op dit moment. Beide apps zijn gemakkelijk te downloaden in de App Store of de Play Store. Maar welke kies je? Dat ligt eraan waarvoor je het wilt gaan gebruiken. In principe zijn de functies vergelijkbaar, maar wanneer je naar kleine verschillen gaat kijken, kun je zeggen dat Zoom iets meer geschikt is voor videobellen met externe contacten. Microsoft Teams is, zoals de naam ook al zegt, meer gericht op het gebruik binnen teams. Deze app werk goed samen met Microsoft 365 (een nieuwe variant van Office), waardoor hij extra aan te raden is voor interne communicatie. Werkt het internet niet mee, dan kun je nog altijd terugvallen op ouderwets bellen, bijvoorbeeld met een abonnement voor Sim Only Zakelijk bij Simyo.

Linkedin

Ook de app van Linkedin is anno 2020 bijna onmisbaar geworden. Nu contacten vooral digitaal en op afstand verlopen, is deze app de manier om in contact te blijven met jouw zakelijke netwerk. Daarnaast is dit ook de beste plaats om nieuwe contacten op te doen. Veel bedrijven richten zich nu op online zichtbaarheid, en daarmee ook op de social media voor het bedrijfsleven. Met deze app houd je dus gemakkelijk nieuwe ontwikkelingen, collega’s, concurrenten en mogelijke nieuwe samenwerkingen in de gaten.   

Evernote

Zakelijke apps

De app van Evernote staat al jaren in de lijst van onmisbare apps voor je telefoon en is ook in 2020 nog steeds even relevant. De app is een absolute aanrader als je vaak notities maakt, want je maakt er moeiteloos geordende notities mee met eventueel zelfs een geluidsopname. Met de gratis app van Evernote kom je al een heel eind, maar voor extra opties kun je kiezen voor een abonnement. Dan heb je onder andere ook de mogelijkheid tot het verwerken van PDF bestanden en e-mails.

Scannable en Adobe scan

Wil jij al je papieren op een eenvoudige manier kunnen digitaliseren? Dan zijn de apps Scannable en Adobe Scan aan te raden. Met deze apps heb jij de mogelijkheid om jouw papieren in te scannen en digitaal te verwerken of bewaren. Beide apps bieden vergelijkbare mogelijkheden. Wel zijn ze onderdeel van een ander bedrijf en werken dus het beste samen in combinatie met bepaalde andere apps. Scannable is onderdeel van Evernote, en kun je dus het beste kiezen wanneer je ook Evernote gebruikt. Adobe Scan is onderdeel van, zoals de naam al zegt, Adobe. Werk jij daar al mee, dan is dit waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here