Home Lifestyle 4 tips voor het inrichten van je thuiswerkkantoor

4 tips voor het inrichten van je thuiswerkkantoor

1264
DELEN
Inrichten van je thuiswerkkantoor

Ben jij een van de vele uitverkorenen die vanuit huis mag werken? Dan heb je geluk! Thuiswerken wordt steeds populairder in Nederland. Het scheelt namelijk niet alleen reistijd, ook zijn thuiswerkers bewezen effectiever. Hoe jij je thuiswerkkantoor inricht? Dat lees je in dit artikel!

1. Comfort en Arbo

Je werkgever moet op kantoor aan een waslijst van Arbo-eisen voldoen. Nu komt er thuis geen inspecteur langs om dit te controleren maar voor je eigen comfort is het toch belangrijk. Zorg dat je een af te stellen bureau(stoel) hebt. Zo kun je je eigen ideale werkhouding creëren en zijn muisarmen en zere ruggen verleden tijd!

2. Opbergen

De grootste valkuil van het thuiswerken is de grens tussen werk en privé. Om te voorkomen dat je binnen de kortste keren tussen het speelgoed van je kids of de notulen van je voetbalclub zit te werken is het belangrijk om op te bergen. Schaf de juiste ladekasten en mappen aan zodat jij je spullen overzichtelijk op kunt ruimen! Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Thuiswerkkantoor inrichten

3. Kleuren kiezen

Kleuren komen niet alleen ten goede van het interieur. Ook hebben kleuren invloed op je stemming en humeur. De kleur rood is bijvoorbeeld de meest intense kleur voor het oog en brein. Hierdoor krijg je een versnelde ademhaling en hogere bloeddruk. Iets wat je wilt voorkomen tijdens het thuiswerken! Rustige pasteltinten en de kleur blauw zorgen voor een rustgevend gevoel waardoor jij je langer kunt concentreren! Heb je behoefte aan een impuls aan inspiratie? Gebruik dan geeltinten!

4. De juiste omstandigheden

De juiste lichtinval en frisse lucht is essentieel voor een productieve werkdag. Frisse lucht zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven waardoor je je concentratie langer vast kunt houden. Lichtinval geeft je hersenen een boost waardoor je productiever wordt. Zorg hier wel voor de juiste combinatie tussen lichtinval en privacy zodat je niet gestoord wordt door het buitenleven. Een duo rolgordijn, in between gordijn of shutter misstaat zeker niet in je thuiswerkkamer en staat garant voor lichtinval en privacy.

Werkplek klaar? Thuiswerken maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here