Home Blogs 4 tips voor een kapotte tablet

4 tips voor een kapotte tablet

1116
DELEN
4 tips voor een kapotte tablet

Tegenwoordig is ons leven vrij makkelijk: bijna alles wat we nodig hebben, dragen we mee in onze broekzak of laptoptas. Zodra die apparaten kapot gaan, hebben veel mensen dan ook een flink probleem. Toch kan het iedereen overkomen. Of je tablet nu is gevallen en een kapot scherm heeft, nat is geworden, of weigert op te laden, hier zijn 4 tips om verdere rampen te voorkomen.

1. Red je tablet

Voor je iets anders doet, is het tijd voor schadebeperking. Is je tablet nat geworden of volledig in het water gevallen? Maak de buitenkant dan voorzichtig droog, haal hem van de stroom en zet hem uit, en leg hem vervolgens een dag lang in een bak met rijst. Is het scherm gebroken? Zorg dan dat er geen losse stukjes uit kunnen vallen waar je je aan kunt snijden. Haal je tablet niet zelf uit elkaar, want dit zorgt vaak alleen maar voor meer problemen.

2. Check je garantie

Na de schadebeperking, is het het beste om even te checken wanneer je je apparaat hebt aangeschaft. Wellicht dat hij nog onder zijn garantie valt. Als dit zo is, probeer hem dan zeker niet zelf te maken. Dit kan de garantie namelijk ongeldig maken, waardoor je uiteindelijk alsnog voor de reparatie moet betalen. Je garantie kan zowel bij de winkel waar je je tablet gekocht hebt gelden, als bij de fabriek waar hij vandaan komt. Zorg ervoor dat je weet welke van de twee dit is, zodat je ze kunt contacteren over verdere stappen.

3. Maak een back-up

Grote kans dat je je zorgen maakt over de bestanden die je op je nu kapotte apparaat had opgeslagen. Om te zorgen dat die niet verloren raken tijdens reparatie of vervanging, is het belangrijk om een back-up te maken. Als je een account hebt op iCloud of OneDrive, is de kans groot dat je al een back-up hebt. Anders moet je dit handmatig doen door de bestanden zelf online te plaatsen, of ze via een USB kabel op je computer te zetten. Let op: als je tablet nat is geweest, kun je hem beter uit laten staan en een professional de back-up laten maken.

4. Kijk naar reparatiemogelijkheden

Tenzij je zelf verstand hebt van technologie en elektronica, wordt het je afgeraden om te proberen zelf je kapotte apparaat te repareren. Gelukkig zijn er veel winkels en bedrijven die doen aan reparaties en makkelijk te vergelijken zijn online. Je kunt bijvoorbeeld kijken voor iPad reparatie, wat binnen 30 minuten gebeurd kan zijn. Helaas is er, waar je ook heen gaat om je tablet te laten repareren, in veel gevallen een kans dat reparatie vrij duur uitvalt. Vaak is het lastig en erg prijzig om nieuwe onderdelen te vinden, waardoor het soms beter is om een hele nieuwe tablet aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here