Home Tips 4 tips om je tuinkantoor in te richten en aan te kleden

4 tips om je tuinkantoor in te richten en aan te kleden

1294
DELEN

Daar is-ie dan: je eigen tuinkantoor. Voor velen is het een droom en voor jou is het nu echt werkelijkheid. Jij kan werken in de tuin en altijd genieten van een prachtig uitzicht. Nu komt echter de volgende uitdaging en wil je uiteraard je tuinkantoor leuk aankleden. Er zijn natuurlijk veel dingen om aan te denken en je mag ook lekker creatief wezen, maar we benoemen toch vier tips die je niet zomaar in de wind mag slaan.

# 1. Zorg voor voldoende lichtinval

Een tuinkantoor is in principe niet al te groot. Het heeft dan ook maar één functie, meestal wordt het tuinkantoor zittend gebruikt en uiteraard willen we zowel de kosten als het plaatsverlies in de tuin beperken. Het nadeel van dit alles is dat een tuinkantoor al eens donker kan ogen. Voldoende ramen zijn daarom cruciaal. Plaats je werkplek vlakbij een raam, zodat je van het prachtig uitzicht kan genieten. Geef je houten tuinkantoor daarnaast een likje verf. Kies voor lichte en neutrale kleuren die het daglicht versterken. Vlekafstotend en makkelijk reinigbare verf is aan te raden. Onder meer de Sikkens verf voldoet aan deze eisen. Dit alles combineer je met zachte sfeerverlichting en een kleurrijke eyecatcher.

# 2. Combineer zakelijk met huiselijk en natuurlijk

Natuurlijk moet je tuinkantoor functioneel zijn. Een schrijfbord waarop je je million dollar idea kan noteren, mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Hetzelfde kunnen we zeggen over een bureau op maat en een ergonomische bureaustoel waar je rug je nog jaren dankbaar voor zal zijn. De basis van het interieur is dan ook zakelijk. Daarnaast mag je ook het huiselijk gevoel en het tuingevoel in de zakelijke omgeving brengen, zonder daarin te overdrijven. Kies bijvoorbeeld voor enkele kleine fotokadertjes en souvenirs in combinatie met groene planten. Zorg er wel voor dat het niet voor te veel afleiding zorgt.

# 3. Denk ook aan de buitenafwerking

Natuurlijk moet een tuinkantoor gewoon aansluiten bij de tuin. En de tuin is nog steeds een oase van rust, de enkelingen die houden van tuinfeestjes niet te na gesproken. Enerzijds is een likje buitenverf een must en anderzijds is het niet de bedoeling dat je je tuinkantoor elk jaar opnieuw moet verven. Net daarom is Sikkens rubbol SB aan te raden. Deze goede buitenlak is ijzersterk en is geschikt voor diverse soorten houtwerk. De verf is heel gemakkelijk aan te brengen en is bijna het hele jaar door te verwerken, zolang de temperatuur maar niet onder het vriespunt is gezakt. Een mooi spotje, een uitnodigend bankje en enkele bloembakjes maken het helemaal af.

# 4. Maak werk van een goede beveiliging

Niet alleen jij bent fan van een tuinkantoor, want ook schelmen zijn er vaak helemaal weg van. In zo’n tuinkantoor is er dan ook best wel wat te vinden, zoals een laptop van de zaak of een peperdure beamer. Tegelijkertijd is het kantoor via de tuin toegankelijk en hoeft men er de woning niet voor te betreden. Daarom doe je er goed aan om niet alleen goede sloten te plaatsen, maar ook een eigen alarmsysteem. Een centrale module, een buitensirene, enkele magneetcontacten en een bewegingsmelder volstaan meestal al.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here