Home Tips 4 tips om je personeel te verrassen

4 tips om je personeel te verrassen

31
DELEN
4 tips om je personeel te verrassen

Personeel is er in de eerste plaats om voor je te werken. Daar betaal je ze immers voor. Een werkgever heeft al allerlei verplichtingen, dus wat ben je je medewerkers nog meer verplicht? Goed werkgeverschap, maar dat kan van alles inhouden. Maar ieder mens vindt het fijn om af en toe verrast te worden met iets leuks, zeker als het van de baas is waar je elke dag je best voor doet. Dus is het goed initiatief om personeelsleden eens te verrassen met een leuk extraatje van de baas. Maar wat moet dat dan zijn? We geven vier tips om je personeel te verrassen.

Onverwacht cadeautje

Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen. Alleen verwacht je ze van je werkgever alleen bij je afscheid en eventueel met kerst. Het is natuurlijk hartstikke verrassend en leuk om op een ander moment zomaar een cadeau te ontvangen van je baas. Maar wat moet je dan geven? Een leuk idee is de Happibox. Dit zijn leuke brievenbuspakketjes waar je bijvoorbeeld een theepakketje, koekjes, bad- en douchespullen of andere fijne dingen in kunt laten stoppen. Kies iets wat het best past bij de medewerker in kwestie en laat de doos personaliseren met diens naam. Best een klus om dit voor al je personeel regelen, maar wel een prachtig gebaar. En anders een leuk idee voor de verjaardag van een medewerker.

Uitgebreide lunch op het werk

Ze zeggen wel eens dat de liefde van de man door de maag gaat. Zou dat voor werknemers in het algemeen ook gelden? In ieder geval is het voor je personeel erg leuk om op een werkdag zomaar verrast te worden met een uitgebreide en gezellige lunch voor iedereen waar dan ook uitgebreid de tijd voor genomen mag worden. Geheel verzorgd uiteraard en rekening gehouden met alle dieetwensen. En ook als het niet lukt om er een totale verrassing te maken, is de uitnodiging voor zo’n lunch op het werk al erg leuk.

Regel een verrassingsgastoptreden

Regel een verrassingsgastoptreden

Een bedrijfsfeest is ook leuk, maar als je dat ieder jaar doet, is de verrassing er wel vanaf. Hoe kun je er dan alsnog een verrassing van maken? Door een verrassingsoptreden te regelen waarbij een muzikant, komiek of andere entertainer je personeel komt vermaken. Ga je geen bedrijfsfeest geven? Dan kun je zo iemand natuurlijk ook gewoon op het bedrijf laten komen. Dan is de verrassing misschien nog wel groter!

Gratis vrije dag

Het wordt niet vaak gedaan, maar is voor werknemers wel heel fijn: een gratis vrije dag. Gewoon de boel even een dagje sluiten zodat iedereen even lekker vrij kan zijn en tijd met zijn of haar gezin kan doorbrengen. Een doorbetaalde vrije dag is natuurlijk wel een dure aangelegenheid, zeker als het om veel personeelsleden gaat, dus het moet wel kunnen. Maar als het kan, dan weten we zeker dat je iedereen zonder meer een groot plezier met een extra vrije dag!

Uiteindelijk gaat het vooral om de gedachte, namelijk dat je je personeel voldoende waardeert om een stapje extra voor ze te zetten. Het zijn immers ook maar allemaal gewoon mensen met gevoelens die er behoefte aan hebben om zich gewaardeerd te voelen en het gevoel te hebben dat er oog voor ze is. Een bonus voor jou als werkgever is dat het in de huidige arbeidsmarkt zeker geen kwaad kan om je te onderscheiden met goed werkgeverschap, en dit valt daar zeker onder. Jouw werknemers zijn de ambassadeurs van jouw bedrijf als werkgever en kunnen dus zowel mensen interesseren als afstoten. Ook dat is iets om in het achterhoofd te houden.