Home Blogs 4 tips bij het kopen van een nieuwe wasmachine

4 tips bij het kopen van een nieuwe wasmachine

1431
DELEN
4 tips bij het kopen van een nieuwe wasmachine

De keuze van een nieuwe wasmachine is lang niet altijd eenvoudig. Want ja, waar kies je voor en waarom?  Natuurlijk zijn je budget en de hoeveelheid was per week daarbij belangrijke factoren. Maar ook zaken als het verbruik, de prestaties, het milieu en waterverbruik spelen natuurlijk een rol.  Plus de kosten per wasbeurt zijn eveneens een belangrijke graadmeter. En wist je dat lang niet alle wasmachines even goed schoon wassen? We zetten alle tips voor het kopen van een wasmachine even voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je daarna de juiste keuze maakt.

Duurzaamheid

De eerste keuze gaat meestal over de duurzaamheid van de wasmachine. Hoe lang wil je graag dat deze meegaat? Globaal genomen kun je kiezen voor een duurder merk dat jarenlang meegaat of een goede kwaliteit budget merk. De eerste optie vraagt natuurlijk wel een wat grotere investering. Maar zo heb je er natuurlijk ook jarenlang geen omkijken naar. Ook is dit beter voor het milieu. Wanneer je er nu het geld niet voor hebt, dan kun je de wasmachine eventueel ook op afkoop kopen of leasen. Op www.wasmachinepagina.nl vind je een giga aanbod van alle merken en soorten modellen.

De prestaties

Kleine wasjes, grote wasjes: ze draaien allemaal rond, maar worden lang niet altijd even schoon. Naast een wasmachine die lang meegaat, wil je natuurlijk ook dat deze je was goed schoon wast. Je denkt misschien dat alle moderne wasmachines tegenwoordig wel goed wassen. Niets is minder waar helaas. Onderzoeken tonen aan dat er grote verschillen zijn tussen de prestaties per wasmachine. Kies dus zeker voor een variant die goed presteert in de tests van de Consumentenbond. Ook spoelen lang niet alle wasmachines lang niet altijd goed. Dit is belangrijk omdat er anders resten wasmiddel in de was achterblijven waar je huidirritaties van kunt krijgen.

De kosten

Ook de totale kosten per wasbeurt spelen natuurlijk een belangrijke rol. Gemiddeld genomen ben je met een gezin van vier personen maximaal 60 euro aan stroom en 15 euro aan water kwijt per jaar. Dat komt neer op z’n 0,90 cent per wasbeurt gemiddeld. Ook hier zijn de prestaties per wasmachine zeer verschillend. Sommige modellen verbruiken twee keer zoveel stroom als andere types. Daarbij moeten we wel als kanttekening plaatsen dat wasmachines die minder stroom gebruiken vaak ook minder goed schoon wassen. Bekijk hiervoor ook zeker even de tests. Let er ook dat de wasmachine onderhoudsarm is. Een gemiddelde reparatie kost namelijk al snel meer dan honderd euro. Op de consumentenvergelijkingssites vind je hier meer informatie over.

Het juiste formaat trommel

Ook dit is zeer bepalend voor de kosten en lang niet iedereen denkt hieraan.  Want zit de trommel niet helemaal vol, dan is dit een stuk duurder en wordt je was ook veel minder goed schoon. Bereken dus van tevoren hoeveel kilo witte en bonte was je hebt per week en stem daar de grootte van de trommel op af. Er zijn trommels te koop variërend van 5 tot 17 kilo.

En last but not least. Ben jij of één van je gezinsleden veel in de buurt van de wasmachine? Kies dan bij voorkeur ook voor een geluidsarme wasmachine van onder 75 decibel. Daarmee bespaar je jezelf een hoop ergernis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here