Home Tech 4 tips bij het kiezen van een zakelijk telefoonabonnement

4 tips bij het kiezen van een zakelijk telefoonabonnement

959
DELEN
Zakelijke telefoonabonnement

Sta je op het punt een telefoonabonnement af te sluiten voor jezelf als ondernemer of voor je medewerkers? Dan is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Een zakelijk telefoonabonnement brengt namelijk andere aspecten naar boven dan een particulier abonnement. Hoe kies je het juiste zakelijk telefoonabonnement? We geven je een aantal tips om de keuze wat makkelijker te maken.

1. Sim only of abonnement?

Kijk allereerst of je voor een sim only of abonnement wilt gaan. Hoewel een abonnement in de ogen van velen makkelijker is, brengt het weinig tot geen voordelen met zich mee; zeker niet wanneer je al een toestel in bezit hebt. Een sim only abonnement biedt je daarentegen de mogelijkheid om de kosten te drukken, het verbruik in eigen hand te houden en wanneer je wilt op te zeggen, over te stappen of te verlengen. Daarnaast kost een abonnement je maandelijks veel meer (je betaalt ook voor het toestel dat je bij het abonnement ontvangt) dan een sim only: en dat maakt een sim only interessanter voor zakelijk gebruik. Op onafhankelijke websites zoals zum.nl kun je eenvoudig sim only vergelijken en zo bekijken welke aanbieder het beste bij jouw behoeften past.

2. Het verbruik

Kijk om een goede keuze te kunnen maken eerst goed naar het mogelijke bel- en sms-verbruik. De kans is natuurlijk groot dat een zakelijke telefoon veelal gebruik kan maken van de wifi. In dit geval heb je geen grote internetbundel nodig. Kies je voor een sim only abonnement, dan kun je met een kleinere bundel beginnen die je later altijd op kunt schalen. Zo hoef je vooraf niet precies te weten wat het verbruik is, en kun je het iedere maand naar eigen wensen aanpassen.

Extra tip: installeer een datateller app voor de internetbundel. Deze geeft je inzicht in het aantal verbruikte MB’s.

3. De voorwaarden

Telefoonabonnement zakelijk

Kijk vervolgens naar de voorwaarden van verschillende providers en neem de tijd om ze goed door te lezen. Zo weet je precies hoe het zit met mogelijk hoge tarieven voor bellen buiten de bundel of het afronden van gesprekken. Op deze manier weet je wat je te wachten staat en kom je niet voor onaangename (financiële) verrassingen te staan.

4. Combineren levert voordeel op

Sommige aanbieders zetten mooie kortingen in wanneer je meerdere diensten of abonnementen bij ze afsluit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van je internetaanbieder: de kans is groot dat het afsluiten van zakelijke telefoonabonnementen je hier helpt besparen op onnodige zakelijke kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here