Home Tips 4 Stappen voor het oprichten van je eigen webshop

4 Stappen voor het oprichten van je eigen webshop

630
DELEN
4 Stappen voor het oprichten van je eigen webshop

Wil jij graag online ondernemer worden en je eigen webshop oprichten? Lees dan dit artikel om de juiste stappen te volgen. Een webshop oprichten kan namelijk een grote taak zijn. Er is een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Maar stress vooral niet en lees verder.

Stap 1: Kies het product en de doelgroep

De eerste stap die je moet zetten bij het oprichten van een groothandel webshop is het bedenken wat je wilt gaan verkopen. Je kunt je laten inspireren door online te kijken wat veel verkochte producten zijn op andere groothandel webshops. Je kunt ook kiezen om een product te verkopen dat juist niet vaak wordt verkocht om eruit te springen. Als je eenmaal een product in gedachten hebt, moet je gaan evalueren of mensen hier wel echt interesse in zouden hebben. Test je productidee. Vraag je ook goed af welke doelgroep je wilt aantrekken met je groothandel webshop en stel hier dan ook je product op af. Het is aan te raden om bij het opstarten van je groothandel webshop klein te beginnen om eerst te testen of het product wel aantrekkelijk is op de markt. Als het verkopen eenmaal vloeiend loopt, kun je altijd uitbreiden.

Stap 2: Registreer je naam

Een volgende belangrijke stap voor je webshop is een naam en domeinnaam creëren. Je webshopnaam is namelijk datgene dat bij de klanten tussen de oren blijft steken. Zorg voor een aantrekkelijke naam, zodat klanten deze makkelijk kunnen onthouden. Zorg dat de naam van je webshop bij je product en doelgroep past. Verder moet je je domeinnaam registreren. Het is aan te raden om je winkelnaam als domeinnaam te gebruiken. Kies vervolgens de domeinextensie van het land waarin je je product wilt verkopen. Als je je product alleen in Nederland wilt verkopen, dan moet je kiezen voor een extensie als .nl. Als je ook internationaal je producten wilt verkopen moet je voor een extensie gaan zoals .com of .eu.

Stap 3: Boekhouding

Boekhouding

Vervolgens stel je betaalmethodes in die klanten kunnen gebruiken op de website, zoals PayPal, creditcard, iDEAL of Afterpay. Als je dit hebt ingesteld, is de volgende stap om de boekhouding voor je webshop te regelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Exact koppeling webshop te maken. Dit betekent dat je Exact webshop is gekoppeld aan software, waardoor je eenvoudig boekhoudgegevens kunt bijhouden.

Stap 4: Ontwerp

De laatste stap die je moet nemen voordat je kunt gaan verkopen, is het ontwerpen van je webshop. Je kunt dit zelf doen of hier een bedrijf voor inhuren. Zorg dat je website er aantrekkelijk uitziet en een makkelijke lay-out heeft, zodat klanten niet lang hoeven te zoeken naar een product.

Door deze 4 stappen te volgen kun je je webshop succesvol opstarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here