Home Tech 4 situaties waarbij het prettig is als je laptops kunt huren

4 situaties waarbij het prettig is als je laptops kunt huren

852
DELEN
4 situaties waarbij het prettig is als je laptops kunt huren

Zonder computertechniek zijn veel bedrijven nergens. Daarom staat op het gemiddelde kantoor voor aardig wat geld aan computers en bijbehorende apparaten en accessoires. Vaak heeft dat een aardige investering gevergd. Zo’n investering wil je natuurlijk alleen doen als die zich uitbetaalt. Omdat de tijd roept om meer flexibiliteit rondom het werken, is de laptop steeds populairder. Maar niet in alle gevallen is het aankopen van een of meerdere laptops zinnig, omdat de nood maar van korte duur kan zijn. Dan is het fijn dat je ze ook kunt huren in plaats van kopen. We beschrijven een aantal situaties waarin dit het geval zou kunnen zijn.

Medewerkers moeten thuis werken

Het kan zijn dat je medewerkers opeens gedwongen zijn om tijdelijk thuis te werken in plaats van op kantoor, waar ze wel een ingerichte werkplek hebben. Eén aanleiding hiervoor is natuurlijk het coronavirus, die mogelijk sowieso als gevolg gaat hebben dat er in de toekomst ook meer thuis gewerkt gaat worden. Maar er zijn natuurlijk ook andere redenen te bedenken, zoals ziekte of privéomstandigheden. Op zo’n moment is het prettig als je je medewerker kunt voorzien van een werklaptop. Deze kun je huren op Flexitrent.com.

Onderweg kunnen werken

Laptops huren

Stel, je hebt je kantoor vol vaste computers staan, maar jij of je medewerker moet ergens extern kunnen werken vanwege een werkafspraak of een andere reden. Op zo’n moment is het prettig om aanvullend een laptop te kunnen huren als je er geen beschikbaar hebt. Zeker als het extern werken zich vooral in het kader van één project is. Anders koop je een of meerdere laptops die niet goedkoop zijn maar wel vervolgens liggen te verstoffen ergens op kantoor. Pas wanneer er duidelijk structureel behoefte gaat zijn aan een of meerdere van zulke laptops heeft het zin om te investeren in het kopen ervan.

Tijdelijke uitbreiding

Het kan zijn dat je vanwege een project tijdelijk je medewerkersbestand moet uitbreiden. Dat is op zich goed nieuws natuurlijk, maar omdat het van tijdelijke aard is, wil je natuurlijk niet een grote investering hoeven maken waar maar kortstondig gebruik van gemaakt wordt. Dan is het een prettige uitkomst wanneer je tijdelijk aanvullende computers kunt huren. Daarmee ben je goedkoper uit en zit je er niet mee opgescheept wanneer het project is afgelopen en ze niet meer nodig zijn.

Technische vragen en oplossingen bij de hand

Waar techniek is, kunnen problemen ontstaan. Dan is het fijn als je er niet alleen voor staat, zeker omdat niet ieder bedrijf zomaar een IT-specialist in dienst heeft. Wanneer er een probleem ontstaat met je eigen computers en laptops, moet je het zelf oplossen of een dure externe dienst inschakelen. Wanneer je een probleem ervaart met een gehuurde laptop, kun je hiervoor de verhuurder inschakelen. Zo word je probleem waarschijnlijk sneller opgelost, mogelijk zelfs met een vervangend apparaat. Gaat je eigen computer kapot, dan moet je meteen weer in een nieuw apparaat investeren, en zulke onverwachte kostenposten zijn natuurlijk nooit gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here