Home Vastgoed 4 redenen om je bedrijfspand goed schoon te houden

4 redenen om je bedrijfspand goed schoon te houden

613
DELEN
4 redenen om je bedrijfspand goed schoon te houden

Facilitaire zaken zijn vaak geen zaken die niet direct geld opbrengen en daardoor al snel minder prioriteit krijgen. Dat is enerzijds begrijpelijk, want geld dat je investeert wil je ook terugzien als ondernemer, maar dat wil niet zeggen dat zaken zoals de schoonmaak van je bedrijfspand niet ook van groot belang zijn. We kunnen wel vier hele goede redenen verzinnen om bijvoorbeeld de professionals van CSU Schoonmaakbedrijf je bedrijfspand met vaste regelmaat onder handen te laten nemen.

Gezondheid en hygiëne

Hygiëne en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Als de hygiëne in je bedrijfspand niet op orde is, heeft dat een negatief effect op de gebruikers van het pand. Dat wil dus zeggen dat je medewerkers ziek kunnen worden van hun werkplek doordat er door gebrek aan goede schoonmaak een ophoping van bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers heeft kunnen ontstaan. Deze kunnen immers leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma, verkoudheid en griep. Ook klanten die op bezoek komen in je bedrijfspand kunnen hier last van krijgen, en dat is geen goede reclame.

Productiviteit en werksfeer

Niet alleen de gezondheid van je personeel wordt beïnvloed door de hygiëne in je bedrijfspand. Ook op de productiviteit en de werksfeer kan het een effect hebben. Werknemers voelen zich immers doorgaans beter in een omgeving die schoon en opgeruimd is. Als ze goed in hun vel zitten, bevordert dat de werksfeer, maar ook de output. Ze worden immers niet afgeleid door een onprettige, vuile werkomgeving waar ze zich niet op hun gemak voelen en eigenlijk niet willen zijn.

Imago en reputatie van je bedrijf

Imago en reputatie van je bedrijf

Je bedrijfspand is niet alleen werkplek voor je personeel, maar een visitekaartje voor je bedrijf. Het is een fysiek stuk van je bedrijf dat afstraalt op het imago van je organisatie. Een schoon en goed onderhouden bedrijfspand draagt bij aan een professioneel imago, maar is eigenlijk ook wel een beetje verondersteld. Je kunt dus vooral zeggen dat een vuil en rommelig bedrijfspand afbreuk doet aan je professionele imago en ook aan de goede reputatie van je bedrijf. Vooral ook omdat het een slechte indruk maakt op klanten en bezoekers.

Onderhoud en levensduur van het gebouw

Goede schoonmaak van je bedrijfspand draait niet alleen om hygiëne, maar ook om onderhoud. Regelmatige schoonmaak draagt bij aan het onderhoud en behoud van je bedrijfspand. Laat je het erbij zitten, dan kan dat leiden tot schade aan de vloeren, muren en andere oppervlakken. Dat kan dan weer leiden tot hogere onderhouds- en reparatiekosten op de lange termijn, of als het negeert, tot een kortere levensduur van het gebouw.

Onderschat dus niet het belang van een goede schoonmaak van je bedrijfspand. Schakel de professionals van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam of elders in om deze belangrijke taak voor je uit te voeren en maak er voldoende budget voor vrij, want met te weinig tijd kunnen ze hun werk niet goed doen. Het kost iets, maar dan heb je ook wat.