Home Tips 4 productiviteitstips voor zzp’ers

4 productiviteitstips voor zzp’ers

1188
DELEN
4 productiviteitstips voor zzp’ers

Elke zzp’er kent het wel. Zo nu en dan ben je wat minder productief. Je zit even niet zo lekker in je vel of hebt andere belangrijke zaken aan je hoofd. Je bent niet in staat om zo efficiënt te werken als anders. Als iemand in loondienst heb je dat niet gelijk een groot probleem, maar als zzp’er moet je hier altijd mee uitkijken. Als zzp’er ben je immers volledig op jezelf aangewezen. Als jij minder efficiënt kan werken, betekent dat ook dat er minder geld binnenkomt. Om je productiviteit een boost te geven, zullen in het vervolg een aantal productiviteitstips volgen. Hopelijk kunnen deze zzp tips een bijdrage leveren aan het verhogen van je productiviteit.

1. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Veel zzp’ers werken tegenwoordig vanuit huis. Het is echter van groot belang om zakelijk en privé altijd goed gescheiden te houden. Leg je privé-telefoon daarom altijd weg, om te voorkomen dat je voortdurend wordt afgeleid door allerlei meldingen of om te voorkomen dat je nutteloze spelletjes gaat zitten spelen onder werktijd. Zorg ook voor een rustige kantoorruimte en maak duidelijk aan de rest van je familie dat ze niet continu moeten binnenvallen.

2. Plan je uren slim

Als zzp’er ben je natuurlijk niet verplicht om van 9 tot 5 te werken iedere dag. Als je bijvoorbeeld een avondmens bent, kun je prima ’s ochtends een uur later beginnen en ’s avonds dan een uur langer doorgaan. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de meeste mensen wel gewoon van 9 tot 5 werken en dat je eigen werktijden niet te veel daarvan moeten afwijken. Ook bij het maken van zakelijke afspraken kan het handig zijn om buiten de spitsuren te plannen. Als zzp’er heb je deze vrijheid natuurlijk.

Plan je uren slim

3. Eenzaamheid voorkomen

Veel zzp’ers geven aan dat een groot nadeel van hun bestaan als zzp’er eenzaamheid is. Over het algemeen ben je overdag immers alleen thuis. Daarom kan het een idee zijn om in de pauze bijvoorbeeld af te spreken met andere zzp’ers, om de eenzaamheid tegen te gaan. Niet alleen is dit veel gezelliger, ook kun je zo gemakkelijk een beetje netwerken. Ook kun je ervoor kiezen om niet thuis te werken als zzp’er, maar om een kantoorruimte samen met andere zzp’ers af te huren. Dat is natuurlijk veel gezelliger.

4. Als het even niet lukt

Als het even niet lukt om productief te zijn, blijf dan niet uren naar de monitor van je computer staren. Neem dan even een kleine pauze van een minuut of 10 a 15, waarin je bijvoorbeeld een huishoudelijk klusje kunt doen of een wandeling maakt. Op deze manier maak je even je hoofd bezig, aangezien je even iets anders aan het doen bent. Vaak kun je dan, na deze korte onderbreking, wel weer aan de slag.

Zo, dit waren 4 productiviteitstips voor zzp’ers. Meer tips & tricks voor zzp’ers en Digital Nomads kun je vinden op Freelancerspot.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here