Home Financieel 4 payrollingtips voor eigenaren van kleine bedrijven

4 payrollingtips voor eigenaren van kleine bedrijven

1208
DELEN
4 payrollingtips voor eigenaren van kleine bedrijven

Voor alle teams en bedrijven is loonadministratie een proces dat lastig te ontrafelen is. Hierdoor komen onder- en overbetalingen alsmaar vaker voor, terwijl ze ook steeds lastiger worden om op te sporen. Om toch je payrolling te kunnen stroomlijnen en je administraties netjes en geordend te houden, kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Maak gebruik van software

De kans is groot dat je direct aan payrolling software als je een snelle manier wilt vinden om je salarisadministratie te stroomlijnen. Dat is volledig terecht! De meeste softwaresystemen zijn namelijk kosteneffectief en gebruiksvriendelijk, terwijl ze ook nog ervoor zorgen dat je minder tijd en energie besteedt aan payrolling. Dit kun je vervolgens gebruiken om te doen waar je bedrijf echt goed in is. Daarom raden experts zeker aan om gebruik te maken van salarissoftware!

Maak en onderhoud een salariskalender

Ben je van plan om maar één ding te doen voor het organiseren en vereenvoudigen het salarisproces? Zorg er dan voor dat je een salariskalender maakt en onderhoudt! Je wilt immers dat je werknemers altijd op tijd betaald worden, hierdoor kun je natuurlijk je team tevreden houden terwijl je zo ook je payrolling onder controle houdt. Overigens is het goed om te weten dat je niet zelf een salariskalender hoeft te maken, online kun je namelijk veel geschikte exemplaren vinden die je kunt gebruiken!

Maak en onderhoud een salariskalender

Stel een salarisadministrateur aan

Als je geen zin hebt om zelf de payrolling van je bedrijf te doen, kun je ervoor kiezen om een salarisadministrateur aan te stellen. Hierdoor weet je zeker dat de loonadministratie goed uitgevoerd wordt, terwijl je hier zelf ook geen tijd of energie in hoeft te steken. Natuurlijk kost het wel extra geld als bedrijfseigenaar, dus je moet zelf bepalen of je dit het waard vindt of niet. Overigens hoeft dit niet altijd een fulltime functie te zijn, een salarisadministrateur kan dit ook als parttimer doen.

Blijf op de hoogte van de wetgeving

Hoe je loonadministratie uitgevoerd moet worden, kan beïnvloed worden door aanpassingen in de salarisregelgeving. Daarom is het als ondernemer van belang om op de hoogte te zijn van de nieuwste wetten. Je hoeft misschien niet alle details te weten, maar alsnog veranderen onder meer belastingen regelmatig en dit moet je als Mkb’er zeker weten. Zorg er dus voor dat je hiervan op de hoogte blijft, terwijl ook aangeraden wordt om advies in te winnen als je vragen hebt over een wetsverandering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here