Home Blogs 4 Onmisbare tips om je kantoor gezellig in te richten

4 Onmisbare tips om je kantoor gezellig in te richten

2784
DELEN
muur ideeen kantoor

Het kantoor is uiteraard een plek waar er gewerkt moet worden – een zakelijke en serieuze omgeving is dan ook noodzakelijk. Maar het hoeft echt niet allemaal super strak. Vandaag de dag is het gebruikelijk om het kantoor gezellig in te richten. Om het allemaal wat persoonlijker en speelser te maken!  

  1. Een relaxte zithoek

Het is heel belangrijk voor kantoorwerkers, maar wordt nog regelmatig onderschat: af en toe eens op een andere plek zitten. Steeds blijven hangen in die bureaustoel maakt ongelukkig. Of het nu is tijdens de lunchpauze of tijdens de wat informelere meetings: creëer een relaxte zithoek in het kantoor. Essentieel!

De hoek om even bij te komen kan op allerlei manieren worden ingericht. Zet bijvoorbeeld een aantal banken neer – om eens goed in weg te kunnen kruipen. Maar ook zitschommels doen het heel goed: steeds vaker te zien in moderne kantoorruimtes. Een laatste, originele tip is de zitzak. Heerlijk om op neer te ploffen voor een goed gesprek in een ontspannen sfeer. De ideale manier om de ervaring van loungen naar het werk te halen!

zitzak kantoor

 

  1. Groen, groener, groenst

Van deze trend heb je wellicht al eens gehoord op het gebied van het interieur in de woning: het toevoegen van planten. Hoe groener, hoe beter, zo lijkt de regel te gelden. Deze tip past net zo goed bij de styling van het kantoor! Ook hier kunnen we wel wat groen gebruiken – om de omgeving levendig te maken.

Planten in de ruimte zorgen voor een ontspannen gevoel. Je haalt er immers een stukje uit de natuur mee in het kantoor! Daarnaast voeg je zo met gemak wat meer kleur toe aan de kantoorruimte: zeker ideaal als deze is ingericht met basic werktafels en -stoelen. Voor een frisse look.

groen op kantoor gezellig

Leestip: Zo maak je jouw bedrijfspand duurzaam!

  1. Meubelstukken: van karakterloos naar uniek

Over die werktafels en -stoelen gesproken! In een kantoor hebben we al snel de neiging om de boel er steriel uit te laten zien. Saaie, witkleurige tafels met eenvoudige stoelen. Zonde, eigenlijk. Er is immers veel meer mogelijk dan dat.

Wie een beetje uitpakt met de meubelstukken, gaat voor een totaal andere look in het kantoor. Neem bijvoorbeeld houten tafels in de ruimte, liefst zelfs met opvallende nerven en andere details van afwerking. En wat dacht je van een verschillende stoel voor iedere collega? Van kuipstoel tot draaistoel. Plotseling wordt het enorm gezellig in de werkruimte! Durf deze stap te nemen – je wordt er uiteindelijk alleen maar gelukkiger van.

 meubels kantooor

  1. Schildering op de muur

Het draait niet alleen om de meubelstukken: ook het uitzicht speelt een rol wat betreft het karakter van je office. En dan hebben we het niet over het uitzicht achter de ramen – daar kun je nu eenmaal weinig invloed op uitoefenen. Met de muren is dit gelukkig een ander verhaal.

En die muren mogen best eens worden aangepakt, zeker als ze nu niets dan vlekkeloos wit zijn. Pak uit met een muurschildering! Van een begroeting tot het logo van het bedrijf, van een inspirerende quote tot een vrolijke tekening met kleur: laat je fantasie de vrije loop. Of ga gewoon voor een warme kleur op de wand. En vind je een schildering te definitief? Kies dan voor krijtverf of een sticker – binnen een handomdraai uitwisbaar.

muur ideeen kantoor

Het kantoor gezellig maken: durf uit te pakken

Om het gezellig te maken in het kantoor moeten we af van het idee dat het een steriele ruimte hoort te zijn, waarbij we maar weinig creativiteit kwijt kunnen in het interieur. Daar is niets van waar! Durf uit te pakken met kleur, unieke meubelstukken en bijzondere details. Dat alles voor een sfeervolle werkomgeving – waar iedereen blij van wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here