Home Blogs 4 manieren om je bedrijfspand te beveiligen

4 manieren om je bedrijfspand te beveiligen

1986
DELEN
Bedrijfspand beveiliging

Als eigenaar van een bedrijf vind je het belangrijk dat je medewerkers het comfortabel hebben op werk. Veiligheid speelt daarin een grote rol en voor jezelf is het ook fijn om te weten dat je  bedrijf goed beveiligd is. Met deze 4 tips neem je de zorgen over het beveiligen van je pand weg.

Tip 1: Installeer camera’s

Een goede manier van inbraakbeveiliging is het installeren van camera’s in en rondom het pand. Met deze camera’s houd je een goed oogje in het zeil, ook op momenten dat er niemand aanwezig is. Hierdoor heb je meer zicht op de activiteit rondom je bedrijf. De camera’s zijn ook een preventiemiddel, inbrekers breken minder snel in in een pand met camera’s.

Tip 2: Gebruik hekken, slagbomen of toegangspoorten

Om ongewenste gasten buiten te houden, is het ook goed om de toegang te beveiligen. Hekken, slagbomen of toegangspoorten met een toegangscontrolesysteem helpen je daarmee. Hierdoor weet je precies wie er binnenkomen en weggaan. Heb je een vrijstaand pand? Plaats dan bijvoorbeeld een gaashekwerk. Dat maakt het voor inbrekers moeilijker om op je terrein te komen en is uit te breiden met prikkeldraad en detectiesystemen voor extra beveiliging.

 Tip 3: Zorg voor genoeg verlichting

Genoeg verlichting binnen en buiten je pand maakt het voor inbrekers veel minder aantrekkelijk om in te breken. Maak bijvoorbeeld gebruik van bewegingssensoren. Door ze plotseling te confronteren met licht, schrik je de inbrekers af. Inbrekers zijn geen fan van spotlights, daarom werkt dit erg goed in combinatie met camera’s. Het licht zorgt er namelijk voor dat ze beter herkenbaar zijn op de camerabeelden.

Tip 4: Gebruik goed hang- en sluitwerk

Als kers op de taart zorg je ervoor dat de deuren en ramen goed beveiligd zijn met sloten en rolluiken. Rolluiken maken het voor inbrekers erg lastig om binnen te komen. Goede sloten zijn natuurlijk vanzelfsprekend, anders komen inbrekers al binnen met een schroevendraaier. Let tijdens het aanschaffen van sloten op het SKG keurmerk wat op de buitenzijde staat. dit keurmerk is te vinden met één, twee of drie sterren erop. Het beste is om te kiezen voor sloten met drie sterren, die zijn namelijk extra inbraakwerend. Zo maak je het voor inbrekers zo  moeilijk mogelijk om binnen te komen.

1 REACTIE

  1. Ik geloof ook dat een combinatie van hekken, camera’s en goede sloten zorgt voor de meeste veiligheid. Met name bij winkels zie je dit vaak. Een schaarhek maakt het inbrekers ook lastiger om dichter bij het glas te komen. Juweliers hebben meestal dit soort hekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here