Home Tips 3 vragen over Wagenparkverzekeringen beantwoord

3 vragen over Wagenparkverzekeringen beantwoord

384
DELEN
3 vragen over Wagenparkverzekeringen beantwoord

Steeds meer bedrijven laten hun personeel in een auto van de zaak rijden. Doe je dit ook? Dan is het belangrijk om deze auto’s goed te verzekeren. Je kunt iedere auto afzonderlijk verzekeren, maar dit kost je veel tijd en moeite. Een Wagenparkverzekering biedt in dat geval uitkomst. Hiermee verzeker je namelijk jouw volledige wagenpark. Het maakt bij deze verzekering niet uit of jouw wagenpark uit vijf of 100 voertuigen bestaat. Ben je niet bekend met een Wagenparkverzekering? Dan wil je hier vast en zeker eerst wat meer over weten voordat je hem afsluit. Om jou hier wat meer informatie over te geven, beantwoorden we in dit artikel drie vragen over Wagenparkverzekeringen.

1. Wat verzeker je meteen Wagenparkverzekering?

De dekking van een Wagenparkverzekering hangt af van jouw wagenpark en de keuzes die je maakt. Je stelt deze verzekering namelijk zelf samen. Als je voor een Wagenparkverzekering kiest, ben je verplicht om de voertuigen minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit is in Nederland bij wet geregeld. Hiermee ben je verzekerd voor schade die met auto’s uit jouw wagenpark aan (spullen van) anderen wordt aangericht.

Als de auto’s uit jouw wagenpark veelvuldig op de weg zijn, is de WA-dekking mogelijk niet voldoende. Geen probleem, want je kunt voor extra zekerheid zorgen door voor WA beperkt casco (plus) of WA casco te kiezen. Met WA beperkt casco (plus) verzeker je jouw wagenpark ook voor schade door brand, storm, de natuur, diefstal en inbraak. Ook ruitschade wordt gedekt. Wanneer je voor WA casco kiest, verzeker je ook schade door aanrijding en vandalisme. Als dit voor jou nog niet ver genoeg gaat, kun je een Wagenparkverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen.

2. Wanneer sluit ik een Wagenparkverzekering af?

Wanneer sluit ik een Wagenparkverzekering af

Kort door de bocht is een Wagenparkverzekering geschikt voor iedere bedrijf dat in het bezit is van meerdere bedrijfswagens. Als een bedrijf over meerdere auto’s beschikt, noemen we dit ook wel een wagenpark. Vandaar ook de naam van deze verzekering. Wat de beste Wagenparkverzekering is, is op voorhand niet te zeggen. Een verhuurbedrijf krijgt immers te maken met andere risico’s dan een bedrijf dat zijn wagenpark uitsluitend zelf gebruikt. Vandaar dat een Wagenparkverzekering altijd op maat wordt samengesteld. Hierdoor sluit je altijd een verzekering af die perfect aansluit bij het wagenpark van jouw onderneming.

3. Wat kost een Wagenparkverzekering?

Voor sommige bedrijfsverzekeringen hanteren verzekeraars een vaste premie, maar voor een Wagenparkverzekering is dit niet het geval. Dit komt namelijk doordat deze verzekering op maat gemaakt wordt voor het wagenpark van ieder bedrijf. Hierdoor is op voorhand niet te zeggen hoeveel een Wagenparkverzekering je exact gaat kosten. Wij kunnen ons voorstellen dat je een nauwkeurige inschatting van de prijs wilt voordat je deze verzekering afsluit. Gelukkig kun je bij veel verzekeraars een offerte voor een Wagenparkverzekering aanvragen. Je ontvangt binnen de kortste keren een prijsindicatie, waardoor je snel weet hoeveel je ongeveer betaalt voor deze verzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here