Home Tips 3 verschillende sloten om jouw bedrijf mee te beveiligen

3 verschillende sloten om jouw bedrijf mee te beveiligen

166
DELEN
3 verschillende sloten om jouw bedrijf mee te beveiligen

Het is belangrijk om na een lange werkdag het kantoorpand goed af te sluiten. Er zijn verschillende soorten sloten waarmee je de voordeur van jouw pand kunt beveiligen. In dit artikel bespreken we drie verschillende soorten sloten en hun voordelen.

Cilinderslot

Het cilinderslot is eigenlijk het meest gebruikte slot. Het cilinderslot bestaat uit een cilinder en een behuizing die in de deur is gemonteerd. In de cilinder zit een aantal pinnen die elk in een specifieke positie moeten zijn om de cilinder in de behuizing te kunnen draaien zodat de deur ontgrendeld wordt. De vorm van de sleutel zorgt er dus voor dat de pinnen in de cilinder omhoog geduwd worden tot de juiste hoogte, zodat de deur kan worden ontgrendeld. Bij het aanschaffen van een cilinderslot, kan je kiezen voor het aantal pinnen. Hoe meer pinnen er in het slot zitten, hoe veiliger het slot is. Het cilinderslot is biedt daarom ook een hoge mate van beveiliging. Verder zijn cilindersloten ook zeer makkelijk te vervangen, omdat je de cilinder kunt vervangen zonder dat het hele slot vervangen hoeft te worden. Zo kan je dus gemakkelijk de sleutel vervangen wanneer deze bijvoorbeeld gestolen is of is kwijtgeraakt, zonder dat het hele slot vervangen hoeft te worden.

Meerpuntssluiting

Zoals de naam al impliceert, is een meerpuntssluiting een type slot dat op meerdere punten een deur vergrendelt. Wanneer je de sleutel omdraait, wordt de deur dus op meerdere punten vergrendeld door haken, pennen of bouten. Omdat de deur dus op meerdere plaatsen vergrendelt wordt, biedt de meerpuntssluiting een hoge mate van beveiliging.  Meestal zijn er drie sluitpunten in een meerpuntssluiting: een sluiting onderaan, in het midden en bovenaan de deur. Maar, er zijn ook meerpuntssluitingen die meer sluitpunten bieden. Dit zorgt dan weer voor extra veiligheid. De meeste meerpuntssluitingen werken met een cilindermechanisme, en werken dus als een cilinderslot.

Insteekslot

Insteekslot

Een insteekslot wordt in de rand van de deur gebouwd en bestaat uit een slotkast en een dagschoot. De slotkast wordt in de deurpost gemonteerd en de dagschoot is het bewegende onderdeel dat in de deur valt en de deur vergrendelt. Wanneer je de sleutel in het slot steekt en draait, wordt de nok van het slotmechanisme in de slotkast naar binnen gedrukt, waardoor de dagschoot wordt ontgrendeld en de deur kan worden geopend. Voor extra beveiliging hebben sommige insteeksloten ook een nachtschoot. Deze extra beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat de deur nog beter vergrendeld is. Dit type slot is verkrijgbaar in verschillende maten en beveiligingsniveaus en kan worden gebruikt op zowel houten als metalen deuren.

Met kennis over verschillende soorten sloten, kan je gemakkelijker een keuze maken wanneer je naar nieuwe sloten kijkt.