Home Lifestyle 3 tips: Zo bereik je senioren (die langer thuis willen wonen)

3 tips: Zo bereik je senioren (die langer thuis willen wonen)

1355
DELEN
Ouderen bereiken

Door de vergrijzing zijn er steeds meer senioren in Nederland en die senioren worden door de overheid gestimuleerd om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Er zijn aanpassingen en hulpmiddelen nodig om van een huis een veilige levensloopbestendige woning te maken, zoals bijvoorbeeld een traplift. Een groeimarkt waarvan de doelgroep steeds meer online te vinden is. Hou wel deze tips in de gaten, want: de senioren van nu zijn actiever, fitter en vooral assertiever dan ooit.

Tip 1: Zij hebben meer levenservaring dan wij

Een ding dat vaak misgaat: marketeers die denken dat die oudjes het allemaal niet zo goed weten. Niets is minder waar. Senioren hebben veel levenservaring, weten wat ze willen en zijn kritische kopers. Spreek ouderen dan ook nooit aan alsof zij niet weten waar ze het over hebben. Wees niet uitleggerig, maar benader senioren met het respect dat zij verdienen.

Tip 2: Positief is key

Blijf weg van de beperkingen die ouderen misschien wel en misschien niet hebben. Uiteraard biedt marketing een oplossing voor een probleem: koken op gas wordt gevaarlijk, neem een inductie kookplaat – focus niet op dat probleem, maar op de oplossing. Ga uit van het positieve. De ouderen van nu groeiden op in de jaren 60 en 70, houd dat in je achterhoofd.

Bereiken van ouderen

Tip 3: Help met zoeken en beslissen

Wat seniorenmarketing wel kan en moet doen: helpen met zoeken en beslissen. De meeste bedrijven willen hulpmiddelen direct verkopen. Google staat dan ook vol met ads als ‘Boodschappentrolley kopen?’ Dat kan beter. Zorg voor heldere blogposts, geef duidelijk de voor- en nadelen van je product aan, zoals deze blogs over de opeethypotheek en de onderhoudsvrije tuin.

Door: Carmen van Andel van Langer Thuis in Huis, een contentplatform dat zich specifiek richt op senioren die in hun eigen huis willen blijven wonen. De belangrijkste thema’s zijn hulpmiddelen, eenzaamheid, veiligheid en financieren. Interesse in een samenwerking? Neem contact op via info@langerthuisinhuis.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here