Home Financieel 3 tips om te investeren in Bitcoins

3 tips om te investeren in Bitcoins

775
DELEN
3 tips om te investeren in Bitcoins

Bitcoins zijn over de laatste jaren de meest bekende cryptovaluta geworden die er bestaan. In 2010 was de waarde van de Bitcoin $0.0015 dollar, tegenwoordig is dit een getal van 5 cijfers. Het is daarmee sinds 2013 de best presterende investering en dat maakt het dus zeker waard om hier een dieper kijkje in te nemen. Wilt u weten meer over hoe u moet investeren in Bitcoins? Lees dan verder!

Investeer bij een broker

De makkelijkste manier om in Bitcoins te investeren is om deze te kopen. Dit kunt u het snelst doen via een broker: een tussenpartij tussen u als investeerder in Bitcoins en de cryptocurrency exchange. Dit is een goedkope en gemakkelijke manier. Momenteel is de goedkoopste broker Bitvavo met maximale handelskosten van 0,25%. Hoe het werkt? U maakt een bedrag over naar uw Bitvavo account via bijvoorbeeld iDeal of Bancontact, waarmee u vervolgens direct de Bitcoins kunt kopen.

Laat u niet leiden door koersstijgingen

Koop geen Bitcoins wanneer de koers plotseling stijgt. Op dat moment bent u al te laat. Er is nog nooit iemand rijk geworden met een Bitcoin op het moment dat de valuta aan het stijgen was. U kunt het beste zo laag mogelijk de Bitcoins inkopen en wachten tot deze weer stijgt om de Bitcoins te verkopen. Volgens crypto-investeerder Charles Edwards is het beste moment om Bitcoins te kopen op maandag 9 uur, maar dit geeft geen garantie. Het beste kunt u dus de beurs zelf goed in de gaten houden.

Zorg voor een plaats om de cryptovaluta te bewaren

Zorg voor een plaats om de cryptovaluta te bewaren

Bitcoin kopen? Dan heeft u een wallet nodig om de Bitcoin in te bewaren. Er zijn drie verschillende soorten wallets waar u deze in kunt bewaren, namelijk een hosted wallet, een software wallet en een hardware wallet.

Hosted wallet

Bitvavo biedt standaard hosted wallets aan voor alle digitale valuta. Dit zijn wallets waarbij de sleutel tot uw Bitcoin wordt beheerd door een derde partij, zoals Bitvavo. Dit is een van de simpelste manieren om de Bitcoin te bewaren.

Software wallet

Bij een software wallet bent u niet afhankelijk van derde partijen en heeft u zelf beschikking over de sleutel tot de Bitcoin. Hiervoor moet u een programma op uw computer installeren om de Bitcoin in te zetten. Dit maakt het proces makkelijker om toegang te krijgen tot uw Bitcoin. Het brengt echter wel het risico mee dat deze makkelijker gestolen kan worden op het moment dat uw computer gekraakt wordt.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een manier om uw Bitcoin offline te bewaren. Dit is een van de veiligste manieren om uw Bitcoin op te slaan omdat u zelf over de sleutels beschikt en hier niemand bij kan, omdat dit offline is en alleen u over het wachtwoord beschikt.

Met deze drie tips zal u nu bereid moeten zijn om te investeren in Bitcoins door de beurs met de Bitcoin koers goed in de gaten te houden. Koop op een goed moment de Bitcoin bij een broker en bewaar deze vervolgens in een goede wallet, zodat u deze bij een waardestijging weer kunt verkopen en er winst uit kan halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here