Home Tips 3 redenen om voor een vloerweegschaal te kiezen

3 redenen om voor een vloerweegschaal te kiezen

409
DELEN
3 redenen om voor een vloerweegschaal te kiezen

Bij het afvullen van pallets, kisten en IBC’s voor handelsdoeleinden is een goede gewichtsregistratie uitermate belangrijk. Te veel afvullen kóst een bedrijf geld, te weinig afvullen leidt tot teleurgestelde en boze klanten. Geen van beide scenario’s is natuurlijk wenselijk. Met industriële, geijkte vloerweegschalen bent u verzekerd van solide wegingen. 3 redenen waarom de industrie beter af is met een vloerweegschaal.

1. Vloerweegschalen zijn zeer compact

In ruimtes die zijn ingericht voor op- en overslag telt elke centimeter. Met afmetingen die beginnen vanaf 100 x 100 cm nemen vloerweegschalen relatief weinig ruimte in op de werkvloer. Praktisch dus wanneer ruimte schaars is.

Ook is de ruimte voor transportmaterieel over het algemeen beperkt. Weegsystemen waarop de lading slechts vanaf één zijde op het weegplateau kan worden neergelegd, vallen vaak af omdat de draaicirkel te groot is in nauwe doorgangen.

Het voordeel van industriële vloerweegschalen is dat heftrucks en pompwagens de vracht vanuit meerdere zijdes kunnen aanvoeren, zodat hiervan geen sprake meer is. De systemen kunnen zowel met op- en afritten worden uitgevoerd (ook wel oprij- of doorrijweegschalen) als verdiept (ook wel putweegschalen).

2. Uiterst robuuste constructie

Vloerweegschalen worden vervaardigd uit robuuste materialen (RVS of gelakt staal). Met een extra frame rondom het weegplateau wordt eventuele schade als gevolg van botsingen met heftrucks voorkomen. Deze aanrijdbescherming voorkomt onnodige en hoge herkeuringskosten.

Wordt de vloerweegschaal daarnaast geplaatst in een explosiegevaarlijke omgeving? (Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer tijdens het weegproces poederachtige producten of ethanolhoudende vloeistoffen worden afgevuld en zodoende stof- of gasvorming kan optreden.). Er zijn speciale ATEX-gecertificeerde uitvoeringen die geschikt zijn voor omgevingen waarbij er sprake is van een verhoogd risico op stof- of gasexplosies. 

3. Voldoet aan hoge hygiënische standaarden

Sommige industrieën werken met strenge hygiëne-protocollen, zoals HACCP, in verband met mogelijke contaminatie. Met speciale opklapdeksels wordt stofophoping tot een minimum beperkt. Met de keuze voor een RVS-uitvoering vloerweegschaal is natte reiniging en stoomreiniging ook mogelijk. In industriële omgevingen waar voedsel wordt verwerkt is dat een must.

Kies voor een erkend bedrijf

De ene industrie is de andere niet, en dat geldt ook voor vloerweegschalen. Laat u adviseren door een erkend bedrijf (zo nodig om de situatie bij u op locatie te laten beoordelen), zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  

Voor meer informatie: www.abweegtechniek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here