Home Blogs 3 manieren om geld te verdienen met een eigen website

3 manieren om geld te verdienen met een eigen website

1150
DELEN
3 manieren om geld te verdienen met een eigen website

Geld verdienen met een eigen website klinkt aanlokkelijk. Je hebt al een webhosting pakket voor enkele euro’s per maand en dan is het helemaal niet zo moeilijk om winst te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met een eigen website. Hieronder lichten we er drie voor je toe.

Advertenties weergeven op je website

In de eerste plaats kan je advertenties op je website plaatsen. Dit is dan ook hoe veel mensen geld verdienen met bloggen. Meestal gebruikt men daarbij Google AdSense. Google AdSense toont automatisch advertenties waaraan zowel Google als de webmaster iets verdienen. Google neemt daarbij ook de technische kant voor zijn rekening. Zo matchen ze automatisch de inhoud van de website aan advertenties, waarbij een maximale CTR (click-through rate of klikfrequentie) het doel is.

Hoeveel je kan verdienen, is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs per klik werkt namelijk via een biedsysteem. Hierdoor kan je bij sommige onderwerpen veel meer verdienen per klik. Stel bijvoorbeeld dat elke klik € 0,15 opbrengt en gemiddeld 3% van de gebruikers op je website op een advertentie klikken. Dan verdien je per 100 bezoekers € 0,45.

Geld verdienen met affiliate marketing

Bij affiliate marketing neem je linkjes op naar webshops, bijvoorbeeld door ze natuurlijk in de tekst te verwerken of door banners op je website te plaatsen. In dit geval verdien je echter geen geld door mensen die op je linkjes klikken, maar pas wanneer ze ook daadwerkelijk een bestelling plaatsen. Dan ontvang je een commissie, dit is een percentage van het bestelbedrag. Er zijn verschillende websites waarop je affiliateprogramma’s terugvindt, zoals TradeTracker, Daisycon en PayPro.

Of affiliate marketing al dan niet meer oplevert dan Google AdSense, is afhankelijk van een aantal zaken. Niet het aantal kliks is hier belangrijk, maar wel het aantal mensen die via het linkje een bestelling plaatsen. Daarnaast speelt de gemiddelde bestelwaarde een rol. Stel bijvoorbeeld dat 0,25% van je bezoekers via het linkje een bestelling plaatst van gemiddeld € 100. Op deze bestelling ontvang je dan 5% commissie of € 5. Per 100 bezoekers verdien je nu € 1,25. In dit geval is affiliate marketing interessanter dan Google AdSense-advertenties.

Zelf producten of diensten verkopen

Zelf producten verkopen, is natuurlijk wat grote webshops doen, maar ook steeds meer influencers brengen producten op de markt. Hiermee kan je nog meer winst maken dan met affiliate-commissies, maar je draagt ook veel meer verantwoordelijkheid. Zelfs als je kiest voor dropshipping blijf jij het aanspreekpunt voor jouw klanten en kan je bijvoorbeeld met geretourneerde aankopen geconfronteerd worden. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Naast producten kan je ook diensten verkopen. Zo kan je bijvoorbeeld geld verdienen door de websites van anderen te beheren of door een eigen hostingbedrijf te beginnen. Onder meer Versio biedt hiervoor een reseller hosting pakket aan. Hiermee kan je onder je eigen merknaam webhosting verkopen en heb je de volledige controle over je gebruikers, terwijl je zelf geen servers hoeft te beheren. Houd er ook hier rekening mee dat jij ten opzichte van je klanten wel de eindverantwoordelijkheid draagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here