Home Tips 3 ingrepen die helpen om een coronaveilige werkomgeving te creëren

3 ingrepen die helpen om een coronaveilige werkomgeving te creëren

470
DELEN
3 ingrepen die helpen om een coronaveilige werkomgeving te creëren

De coronacrisis heeft erin gehakt. Niet alleen op economisch gebied, maar ook mentaal. Het afgelopen jaar zijn we met z’n allen geconfronteerd met hoe gemakkelijk een virus zich kan verspreiden onder de mensheid. Het kan niet anders dan dat mensen daar een ‘litteken’ van overhouden en dat we in de toekomst een stuk voorzichter gaan zijn. Hoewel de coronamaatregelen steeds verder ingetrokken worden en de ruimte er dus weer ontstaat om op grotere schaal ‘op de zaak’ te gaan werken, is het begrijpelijk dat medewerkers daar hun reserveringen bij hebben. Wat kun je doen om voor je medewerkers een veilig gevoel te creëren op de werkvloer?

Schermen

Er is weinig ongezelliger dan een scherm tussen mensen in zetten, maar de realiteit is wel dat het mogelijk maakt om voor mensen die naast of tegenover elkaar zitten om interactie te hebben zonder het risico om elkaar onverhoopt te besmetten. En zolang je elkaar nog kunt zien, voelt het niet héél onpersoonlijk. Schermen van doorzichtig kunststof kopen is dus een goed idee als je werkplekken wilt creëren waar mensen zich veilig voelen. Een alternatief is om een afscheiding te creëren van pvc stof. Dit kan een glashelder zeil zijn.

Minder werkplekken

Mensen hebben het afgelopen jaar ook ontdekt dat thuiswerken in veel gevallen best goed mogelijk is. Hoewel het niet altijd net zo praktisch is als op de zaak werken, is er vaak wel een mouw aan te passen. Een aantal mensen kan niet wachten tot ze weer naar het werk kunnen komen, maar een deel zal graag blijven thuiswerken. Dat biedt de mogelijkheid om minder werkplekken te hebben op de zaak en deze beter te spreiden zodat mensen niet meer zo dicht bij elkaar hoeven te zitten. Dit zorgt ook voor een groter gevoel van veiligheid. Afstand is immers een belangrijke factor gebleken in het bestrijden van de verspreiding van het virus.

Desinfectiemogelijkheden creëren

Desinfectiemogelijkheden creëren

Een werknemer die angst heeft voor het coronavirus, zal ook bereid zijn om extra veel aandacht te besteden aan hygiëne. Biedt daarom ruimte mogelijkheden voor desinfectie. Dan hebben we het niet alleen over desinfectiegel voor de handen, maar ook doekjes en desinfectiemiddel waarmee medewerkers zelf oppervlakken die zij moeten aanraken kunnen reinigen. Ook dit zal het gevoel van veiligheid doen toenemen, omdat medewerkers het zo zelf in de hand kunnen hebben.

Deze zaken klonken begin 2020 nog erg overdreven. Inmiddels weten we maar al te goed wat het belang van afstand en desinfecteren is. Het is in ieder belang om dat te blijven faciliteren, zeker ook dat van medewerkers die weer op de zaak komen werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here