Home Blogs 3 dingen die je moet weten voor je een zakelijk energiecontract afsluit

3 dingen die je moet weten voor je een zakelijk energiecontract afsluit

1665
DELEN
energie vergelijken

Wat wil je als ondernemer vooral weten over zakelijke energiecontracten? Waarschijnlijk waar je de scherpste energietarieven vindt én hoe je die op de snelste manier vindt. In deze blog lees je 3 tips zodat je precies weet hoe je het beste zakelijke energiecontract vindt.

1.      Vergelijk online energie voor de scherpste deals

Het grote voordeel van een online energievergelijker is dat je onder elkaar, in één overzicht, het aanbod van diverse zakelijke energieleveranciers ziet. Hoe hoger een aanbod in de energievergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract. Dus leveranciers zullen hun uiterste best doen om bovenaan te komen door scherpe energietarieven aan te bieden. Bovendien zijn actietarieven alleen via een online energievergelijker af te sluiten. Bekijk het namelijk zo: de energieleverancier hoeft alleen zijn tarieven aan te leveren bij de vergelijker en verder geen tussenpersoon in te schakelen voor het afsluiten van energiecontracten. Hij bespaart veel geld op de marketing- en saleskosten dus zijn de energietarieven ook laag.

Nog een voordeel van een energievergelijker is de informatie van alle energieleveranciers die getoond worden in hetzelfde format. Je ziet duidelijk wat je bij welke energieleverancier betaalt en wat de contractvoorwaarden zijn. Online energievergelijkers maken zodoende de energiemarkt transparant zodat jij als ondernemer een weloverwogen keuze kunt maken.

2.      Via een energiecollectief betaal je 30 procent meer aan energie

Het klinkt heel mooi: door ondernemers met elkaar te bundelen in een mkb-energiecollectief biedt een zakelijke energieleverancier scherpe energietarieven. Het tegendeel is waar. Vaak wordt bij een energiecollectief weinig onderhandelt met de energieleverancier en zijn het resellertarieven die je aangeboden krijgt. Die zijn duurder dan de actietarieven op een online energievergelijker, tot wel 30 procent. Het kan heus geen kwaad om je in te schrijven voor een energiecollectief, maar vergelijk altijd nog de volledige energiemarkt. En dat doe je eenvoudig door zakelijke energie vergelijken via een online vergelijker.

Ook direct bij een energieleverancier een contract afsluiten is niet de voordeligste optie. Op een online vergelijker gaat de energieleverancier de concurrentie aan met andere leveranciers. Maar hang jij aan de telefoon met een energieleverancier, dan ben je niet altijd in de mogelijkheid om op dat moment zijn aanbod te vergelijken met energietarieven van andere partijen. Dus hoeft de energieleverancier minder scherpe tarieven aan te bieden om ervoor te zorgen dat jij klant wordt.

3.      Een nieuw energiecontract afsluiten loont àltijd

Heb je een energievergelijking gemaakt en staat je huidige zakelijke energieleverancier op nummer 1? Denk dan niet dat je al goed zit, maar onderneem actie. Als je huidige energiecontract afloopt, veranderen de energietarieven namelijk automatisch in hogere variabele tarieven en schieten je energiekosten omhoog. Conclusie: een nieuw energiecontract afsluiten loont altijd. Controleer wel of je energiecontract binnenkort afloopt of al is afgelopen. Anders zeg je mogelijk vroegtijdig je contract op en betaal je een opzegvergoeding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here