Home Tips 3 dingen die je als ondernemer eenvoudig online kunt uitbesteden

3 dingen die je als ondernemer eenvoudig online kunt uitbesteden

262
DELEN
3 dingen die je als ondernemer eenvoudig online kunt uitbesteden

Als ondernemer heb je een bedrijf in een bepaalde bedrijfstak of branche, of je nou wilt of niet. Met dit bedrijf ben je waarschijnlijk ooit gestart omdat je er goed in bent, of affiniteit mee hebt. En het liefste allebei natuurlijk! Maar er komen ook onderdelen bij het ondernemen kijken die minder leuk zijn, maar wel een noodzakelijk kwaad. De administratie, personeelszorg en boekhouding zijn hier voorbeelden van. Maar niet getreurd; je hoeft dit niet meer allemaal zelf te doen. Er zijn namelijk aspecten van het werk die je eenvoudig kunt uitbesteden. Welke dat zijn? Hier een aantal voorbeelden.

1.      Administratie

Iets wat maandelijks terugkomt, ook wanneer je geen personeel hebt is de salarisadministratie. Voor weinig ondernemers is dit een favoriete klus om te doen. Maar dan is er hierbij goed nieuws, de salarisadministratie uitbesteden is vandaag de dag gewoon eenvoudig mogelijk. Je levert de gegevens aan en zij doen de rest. Een dikke tip die je ook nog eens heel veel tijd -en dus geld- gaat besparen.

2.      De agenda

Wist je dat je ook online veel secretariële zaken uit handen kunt geven? Je kunt gewoon een extern bureau inhuren die namens jou de telefoon opneemt en vragen afhandelt. Zo zorg je ervoor dat je altijd bereikbaar bent voor klanten, ook wanneer je zelf in overleg zit. Naast het feit dat het handig is, geeft het ook een zeer professioneel beeld van je bedrijf wanneer men altijd een keurige secretaresse aan de lijn krijgt. De ondersteuning kan veel verder gaan dan alleen de telefoon. Ze kunnen ook je agenda bijhouden, en dat soort activiteiten ondernemen. En dat alles zonder dat je elkaar ooit fysiek hoeft te zien!

3.      Social media en marketing

Social media en marketing

Online marketing is vandaag de dag een vast onderdeel geworden bij veel bedrijven. Het vinden van speciaal personeel hiervoor kan behoorlijk lastig zijn en is tevens niet altijd nodig. Je kunt dit namelijk ook aan een expert uitbesteden. Deze kent vaak de laatste ontwikkelingen in de markt en is hier fulltime mee bezig. Zo’n bureau kan jou precies geven wat je wilt, inclusief het resultaat van een mooi én passend online plaatje. Dus ga niet zelf aan de slag met Facebook en Instagram, maar laat dit lekker aan de pro over.

Kortom, veel zaken die ondernemen minder leuk maken kun je vandaag de dag uitbesteden dankzij de komst van internet. Maak hier gebruik van zodat je zelf ook zeker weet dat je tijd overhoudt voor zaken waar jij goed in bent. Dan doet iedereen waar hij of zij goed in is, en wordt er volop van ieders kwaliteiten gebruik gemaakt.