Home Tips 3 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken...

3 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een website

861
DELEN
3 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een website

Een website hebben is tegenwoordig veel makkelijker dan 10 of 15 jaar geleden. Tools zoals content management systemen (CMS), websitebouwers, templates en dergelijke nemen veel hoofdpijn weg rond het bouwen en onderhouden van sites. Maar, er zijn altijd nog een aantal zaken die mensen lijken te vergeten bij het maken van een website. We behandelen hieronder 3 belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, wanneer je een nieuwe website maakt.

1. SSL-certificaten

SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer. Het is de standaard beveiligingstechnologie voor het tot stand brengen van een gecodeerde verbinding tussen een webserver en een browser. Een SSL-certificaat is niet voor niets een must-have geworden in websitebeveiliging.

Hoewel een website met een SSL-certificaat niet per se een ‘veilige’ website is, is het wel een sterke eerste stap naar een veilige omgeving. SSL versleutelt de gegevens die tussen de bezoeker en de webserver worden verzonden, maar beschermt de website zelf niet tegen hackers. 

2. Een passend CMS kiezen

Een passend CMS kiezen

Het kiezen van een passend content management systeem (CMS) voor je website is een van de belangrijkste beslissingen tijdens het maken van een website. Een CMS biedt niet alleen het frame en de mogelijkheden voor webdesign en ontwikkeling, maar ook hoe je website zal presteren in zijn geheel.

WordPress is veruit de populairste keuze. Meer dan 30% van alle websites wereldwijd draait namelijk op dit CMS. WordPress wordt algemeen beschouwd als het meest gebruiksvriendelijke en efficiënte CMS. Het is eenvoudig te installeren en heeft een grote community waardoor er steeds functies bijkomen. Door deze vele gebruikers blijven de mogelijkheden groeien. WordPress is dan ook een goede keuze wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met webdesign.

3. Een sterke domeinnaam

Bij een nieuwe website hoort natuurlijk ook een domeinnaam. Er zitten een heleboel grote voordelen verbonden aan het bezitten van een kwalitatief sterke domeinnaam. Een goede naam voor jouw domein beschermt niet alleen je merk, maar ziet er professioneel uit, verbetert de positie in zoekmachines en is een virtueel bezit dat steeds meer waard zal worden.

Denk dus goed na over je nieuwe domeinnaam. Een voor de hand liggende domeinnaam is meestal al door iemand anders geregistreerd, waardoor je extra je best moet doen om met iets goeds te komen. Benieuwd of jouw domeinnaam nog beschikbaar is? Check het hier met Whois.

Met alle technologieën is het maken van een website de afgelopen jaren een stuk makkelijker geworden. Laat dit gemak je echter niet misleiden. Er zijn nog steeds een aantal zaken die je zelf moet regelen zoals de 3 zaken hierboven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here